avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere cu permis suspendat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere cu permis suspendat

Buna ziua, pe data de 5.11.2017, am fost depistat de catre politie conducand cu permisul suspendat, dupa 2 ani ..am primit urmatoarea sentinta.Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 C. pr. pen., raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii conducere fără permis, prevăzută de art. 335 al. 2 C. pen., cu aplicarea art. 396 al. 10 C. pr. pen. În baza art. 83 al. 1, 3 C. pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. .
Domni avocati, nelamurirea mea este, mai pot recupera permisul inapoi ?? Si in cat timp imi vine hotararea judecatoreasca, mentionez ca pe 19.12.2019 am primit minuta ij cutia postala..va rog frumos lamuritima si pe mine daca imi mai pot recupera permisul? Va multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, va puteti recupera permisul daca hotararea ramane definitiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos pentru raspuns domn avocat, si cam in cat timp primesc hotararea definitiva?
acest răspuns util
Hotararea ramane definitiva, daca nu se exercita apel in termenul de 10 zile de la comunicarea minutei. Daca au trecut cele 10 zile, mergeti la instanta si solicitati eliberarea unui certificat de grefa din care sa rezulte solutia si data la care hotararea a ramas definitiva. Sa platiti 1 leu taxa judiciarade timbru. Cu certificatul de grefa si cu dovada fara drept de circulatie, mergeti la Serviciul Rutier si solicitati restituirea permisului.
Daca intre timp ati primit si hotararea redactata, mergeti direct cu ea la instanta sa o legalizati.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
acest răspuns util
Va multumesc mult pentru informatii, d-nle avocat. Si as mai avea o nelamurire cu privire la cheltuielile de judecata, cand trebuiesc achitate si termenu de supraveghere cand intra in vigoare, si am dreptu de-a parasi tara, in timpul supravegheri?!!
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2020
George2395, utilizator
acest răspuns util
Domnule Avocat , va deranjez cu o intrebare , si anume ; am condus cu permisul suspendat , m-au prins agentii de la sectia de politie , mi-au facut un pv de constatare , dupa care m-au trimis acasa fara sa primesc nimic la mană . Dupa 9 luni m-am hotarat sa ma duc la Udriste sa vad care este treaba cu permisul meu . Am dat dovada si buletinul si mi-a fost inapoiat permisul de conducere , Azi dim m-a sunat da la Udriste sa ma prezint la ei sa dau declaratie in calitate de suspect pr conducere cu permis suspendat , Ce ma sfatuiti sa fac ? Oarecum este si greseala lor din moment ce mi-au inmanat permisul .

Alte discuții în legătură

Fără acord de recunoaştere joony92 joony92 sent. pen. nr. 59/03.03.2016.În temeiul art. 396 alin. 1 şi 4 C. proc. pen. coroborat cu art. 404 al. 3 teza a II-a C. pr. pen. raportat la art. 83 C. pen. ... (vezi toată discuția)
Anulare permis dupa reabilitare abuzat abuzat Pe scurt : - in anul 2009 mi se deschide un dosar penal pentru ca am condus avand dreptul de conducere suspendat . Ma prezint riguros la toate etapele ... (vezi toată discuția)
M_i se anuleaza permisul in cazul asta? sorinel333 sorinel333 15.10.2018 Ora estimata: 9:00 Complet: Completul P4M4C4 penal Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: În baza art. 485 al. 1 lit. a C. pr. pen., ... (vezi toată discuția)