avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Actualizare salariu functionar public
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Actualizare salariu functionar public

Lucrez intr-o primarie ca si consilier superior gradatia 5. Salariile au fost stabilite conf lg 153/2017 printr-o hotarare de consiliu local au fost stabiliti niste coeficienti, care s-au inmultit cu cat era sal minim la vremea respectiva, 1900 lei, rezultand salariul fiecarui functionar public, dar si la cei contractuali la fel. In HCL este prevazut faptul ca la orice modificare a sal minim, salariile de baza se stabilesc prin dispozitia primarului, prin inmultirea coeficientului respectiv cu sal minim aflat in plata. CAnd s-a trecut la 2080 lei s-au facut modificarile, acum, de la 01 ianuarie 2020, dna secretar nu vrea sa le mai actualizeze. Motivul este acela ca dna secretara are coeficientul egal cu al viceprimarului, si, conf OUG 1/2020 indemnizatia viceprimarului este plafonata, deci, este plafonat si salariul secretarei, fiind egale. Dupa acestia 2, urmeaza sefii de birou (care au fost pusi in functie de conducere, desi nu au master, ceea ce nu e legal), dupa care consilierii superiori, consilierii principali etc. Prin modificarea salariului fiecaruia dintre noi nu ajungem si nici nu depasim pe cei dinaintea noastra, sefii de birou nu depasesc viceprimarul, iar consilierii superiori nu depasesc sefii de birou, nici daca adunam indemnizatia de hrana si tot nu depasim, toti suntem sub valoarea indemnizatiei viceprimarului. Motivul neactualizarii este unul singur, daca dnei secretare nu ii mai poate creste salariul nu il mai creste la nimeni. Eu consider ca este ilegal sa mai platesti pe cineva cu un salariu stabilit prin inmultirea coeficientului cu sal minim de 2080 lei, deoarece acea HG s-a abrogat, iar toate drepturile salariale se raporteaza la 2230. Un alt motiv invocat de dna secretar este acela ca trebuie sa pastreze o ierarhie, dar prin acele calcule se pastreaza ierarhia, in lg 153/2017 nu este specificata o anumita distanta intre un sef si un executant. Referitor la ierarhia de orizontala consider ca dna secretar a gresit stabilind aceeasi coeficienti la inspectorii superiori si la consilierii superiori (diferenta de cariera este de cativa ani, iar sarcinile sunt total diferite, inspectorul "nu poate si nu stie" sa faca ce fac eu, consilier superior, dar salariul este la fel, atunci unde este ierarhia??? Va rog frumos, daca se poate sa imi dati un punct de vedere, daca este egal ceea ce sustine dna secretar, privind neaplicarea modificarilor legislative (HCL, LG 153/2017, OUG 1/2020 si HG 935/2019. Coeficientii stabiliti prin HCL sunt: viceprimar + secretar 3.5 // sef birou 3 /// consilier superior 2,7 /// etc

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt salariat in cadrul unei primarii de comuna, incadrata ... olgutamadalina olgutamadalina Buna ziua! Sunt salariat in cadrul unei primarii de comuna, incadrata in grad profesional consilier superior, gradatia 5. Am stabilit inca de la aparitia ... (vezi toată discuția)
Majorare salariu asistent social (primarie) Faranumebun Faranumebun La un asistent social, dintr-o primarie, este normal si legal sa se majoreze salariul obtinut prin inmultirea indicelui din nomenclator (lg 153 / 2017) cu un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , ce salariu ar trebui să aibă o persoana cu studii ... Marian0055 Marian0055 Buna ziua , ce salariu ar trebui să aibă o persoana cu studii superioare de lunga durata, licența și master în administrație publică intr o primărie de ... (vezi toată discuția)