avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ore liniste bloc, care sunt?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ore liniste bloc, care sunt?

Buna ziua,
Nu am reusit sa gasesc, poate nu am stiut. Va rog frumos sa-mi precizati unde sunt specificate orele de pastrare a linistii intr-un bloc.
Din ce am auzit la radio zilele acestea, am retinut intervalul orar 22-8 si 13-14. In cursul anului trecut auzisem ca fiecare asociatie de proprietari isi poate personaliza, schimba aceste intervale orare.
Este corect sau eronat?
Daca este corect, probabil s-a votat intr-o adunare generala, cum aflu? Exista obligatia ca acest program de liniste sa fie afisat? Un nou proprietar sau chirias nu poate decat sa presupuna daca nu vede acest program de liniste.
Ma intereseaza deoarece am de gand sa renovez apartamentul si nu vreau sa calc legea.
Am citit ca in unele blocuri intervalul de liniste este 22-7 (mi se pare cam devreme ora 7) si 13-17 (mi se pare o pauza prea mare).
Repet, ma intereseaza cine stabileste aceste intervale de liniste si daca trebuie afisate permanent. Cred ca este un subiect fierbinte care intereseaza pe multi dintre noi.
Va multumesc.
p.s.
In apropierea locuintei mele se face reabilitarea termica a unor blocuri. Cum e firesc, se lucreaza zi lumina, cca 8-16.30, pauza (de masa) o ora 12-13.
Lucrarile pe santierul respectiv ar trebui sa respecte orele de liniste?
Parerea mea personala este ca nu! Reabilitarea termica, renovarea blocurilor de locuinte este un interes comun, toti ne dorim sa scapam de santier si deranjul produs mai repede, cred ca putem suporta zgomotul facut.
Asemanator, renovarea unui apartament nu se face lunar, anual, se face mai rar.
Nu este vorba despre rea intentie, e ceva necesar.
Daca imi permiteti, as compara cu administrarea unui tratament medical, injectii dureroase dar necesare pentru insanatosire.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
oldgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: oldgeorge , utilizator 19:22, 28 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Legea 61/1991, art. 2, pct. 26
tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
[ link extern ]

Adunarea generala nu poate dispune contrar legii.
Va multumesc, am citit, in lege intervalul de liniste este intre 22-8 si 13-14.
Am mers mai departe, am telefonat la politia locala. Dispeceratul mi-a facut legatura cu departamentul juridic, am pus aceeasi intrebare: daca renovez si produc zgomot in afara intervalului specificat de lege, concret, la ora 15.30, pot fi amendat de politia locala?
Raspunsul a fost; agentul se deplaseaza si constata (corect) dar juristul nu se pune in locul agentului deci nu-mi poate raspunde la intrebare.
Am mai intrebat: daca in regulamentul intern al asociatei e prevazut alt interval decat cel din lege, e obligatoriu sa fie afisat?
Raspuns: eu apar institutia unde lucrez, nu va dau sfaturi dvs! Iar raspuns corect din pdv legal dar nu la obiect.
Incalcarea regulamentului de ordine interioara al asociatiei (daca precizarea altui interval decat cel din lege) duce la amenda sau la posibilitatea sa fiu dat in judecata de catre asociatie?
Nu sunt gica contra, imi place sa respect regulile dar nu e prima data cand unii isi creeaza legi proprii care ii avantajeaza pe ei si ii dezavantajeaza pe altii.
Vezi exemplu celor care parcheaza pe un loc langa bloc (fara plata) pe principiul "e locul meu, parchez aici fara sa platesc de cand m-am mutat in urma cu 40 de ani"
Cine imi poate da un raspuns oficial?
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
oldgeorge, utilizator
Daca executati lucrari de renovare a apartamentului ce poate implica si faptul ca o sa faceti zgomot in anumite momente ale zilei trebuie sa sa anuntati Asociatia In scris ( ceva de genul...In perioada... voi executa lucrari de renovare a apartamentului proprietate personala, pentru imbunatatirea conditiilor de trai.
Ma angajez sa nu fac zgomot aiurea sau sa deranjez nejustificat ceilalti vecinii...-sau ceva de genul, gasiti dvs. o alta exprimare...).
Puteti afisa acest anunt, cu scuzele de rigioare, si la Avizier, intrare...pentru a sti cat mai multa lume care este cauza zgomotului.
in caz ca suna cineva la Politie si acestia se prezinta la usa dvs., le puteti arata acel anunt si nu ar avea de ce sa va amendeze.
Si politistii amendeaza conform legii de mai sus, nu regulamentului asociatiei...
Daca ar semna si presedintele de luare la cunostinta acel anunt ar fi perfect.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
D-le Ionut, aveti dreptate, ceea ce imi sugerati dvs este ceva binevenit, de bun simt.
O sa tin seama de ideile dvs, va multumesc.
totusi, daca se gaseste un vecin care sa va reclame, politia tot va va sanctiona.

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Turbez din cauza vecinului de deasupra ContSters170996 ContSters170996 stau la et 2 si vecinul de la 3 imi face viata amara, nu am fost pana acum la politie dar nu cred ca mai am mult. i-am lasat o scrisoare in posta in care il ... (vezi toată discuția)
Amenda legea 61/1991 yonutzzell yonutzzell Buna seara.Astazi am fost vizitat de Politia locala care mi-a dar o amenda la Lg 61 atr2 pct 25 pentru faptul ca faceam zgomot cu o bormasina. De ceva timp ... (vezi toată discuția)