avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Successiune, iesirea din indiviziune si vanzare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Successiune, iesirea din indiviziune si vanzare?

Suntem trei surori am mostenit toate trei casa parinteasca dupa moartea parintilor nostri .Sora mijlocie pe o parte din curte a ridicat fundatia unei case de cand ai nostri erau in viata.Doua din noi vrem sa vindem partea noastra in schimb cea care are fundatia nu vrea sa vanda dar vrea toata casa(avand doua apartamente s-a mutat la curte si impedica vanzarea tot)Eu stau in chirie si in septembrie imi scade contractul si vreau sa vand partea mea Va rog spuneti-mi cum post face?!
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:48, 1 Februarie 2020
In cazul in care nu va înțelegeți pt a dezbate succesiunea și realiza partajul la notar singura soluție este instanta.Bunul poate sa fie atribuit uneia dintre părți cu obligatia de a despagubi celelalte surori sau în cazul în care nimeni nu dorește atribuirea se va scoate la licitație
Contactați un av pt o discuție privind variante legale,costuri ,durata estimată de soluționare etc.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc mult
Eu stau in chirie si in septembrie imi scade contractul si vreau sa vand partea mea

Cert e ca nu va rezolvati problema pana atunci, e de lunga durata, asa ca va trebuie sa va cautati alta chirie sau sa reinnoiti contractul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Daca survin disensiuni, in procedura dezbaterii succesorale, respectiv a partajarii, va puteti adresa instantei de judecata.

Instanta de judecata poate dispune atribuirea imobilului unuia dintre coindivizari, in sarcina acestuia, insa, instituindu-se o obligatie de despagubire, prin remiterea unei sulte, o suma de bani stabilita cu titlu de despagubire.

Tranzactia (invoiala, intelegerea , acordul partilor litigante ) poate sa aiba loc oricand pe parcursul litigiului dedus judecatii.

Aceasta este consfintita intr-o hotarare de expedient .

Prin tranzactia judiciara sunt stinse pretentiile partilor, au loc , in speta, concesii reciproce.

Tranzactia poate preintimpina un litigiu, ori il poate stinge pe cel aflat pe rolul instantelor de judecata, in orice etapa procesuala.

Succes in demersurile pe care doriti sa le initiati!

av.STOICA IOANA.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc mult.Stiti ce se intampla?!Sora mea cea care nu vrea sa vanda detine si documentele casei,si de fiecare data face un mare scandal sa le arate sau sa le aduca la notar sau unde ne trebuiesc.Are dreptul sa faca asa ceva?!

Alte discuții în legătură

Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)