avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2020
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2020

As avea nevoie de informatii, privind depunerea actelor pentru indemnizatia de cresre copil. Am fost astazi la sediul din Floarea Rosie si nu mi s-au dat prea multe informatii, spunandu-mi sa revin dupa ce nasc! Mi s-a precizat faptul ca lunile lucrate din anul 2018 nu mi se iau in calcul, decat cele incepand cu luna a 9a 2018 (eu nemailucrand la momentul acela in tara, ci doar 2 luni in Germania) pentru ca eu as naste in luna septembrie, anul acesta. Am cotizat 7 luni in anul 2019, pana in luna octombrie, incheindu-mi-se contractul de munca prin desfiintarea postului de lucru. Doresc sa stiu daca voi putea beneficia de indemnizatia de crestere copil, daca ma ajuta si cele 2 luni din Germania, as avea 9 luni cotizate, iar in cele din urma, eu doresc sa imi depun dosarul pentru indemnizatia de somaj si daca ma ajuta a completa pana la 12 luni. Eu fiind insarcinata in primul trimestru, risc daca ma angajez, sa ma dea afara pe parcurs din cauza sarcinii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Geanina01 , utilizator 18:58, 4 Februarie 2020
Octombrie 2018 - septembrie 2020este perioada eligibila pentru CCC.

Detaliati exact perioade lucrate in acest interval ...
9 luni mi se iau in calcul!

Cornel Vasile a scris:

Octombrie 2018 - septembrie 2020este perioada eligibila pentru CCC.

Detaliati exact perioade lucrate in acest interval ...

Daca aveti numai 9 luni, nu beneficiați de indemnizatie.
Si nu contribuie indemnizatia de somaj??

Cornel Vasile a scris:

Daca aveti numai 9 luni, nu beneficiați de indemnizatie.

Detaliati exact ce statut ati avut in intervalul sus mentionat ... de exemplu, de la ... pana la ..., angajata ; somaj , de la ... pana la ... ; etc.

Alte discuții în legătură

Indemnizația crestere copil Cris-liana Cris-liana Am lucrat in ultimi 2 ani ,14 luni la 3 firme diferite.in momentul in care am ramas însărcinată am renuntat la munca,deci de 9 luni nu lucrez.am dreptul la ... (vezi toată discuția)
!!!indemnizație creștere copil!!! buna ziua! va rog sa ma ajutați ... Magda Ilaria Magda Ilaria !!!Indemnizație creștere copil!!! Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns! Trebuie sa nasc la începutul lunii iulie 2021 și am următoarea ... (vezi toată discuția)
Șomaj Ionela 2018 Ionela 2018 Cum pot beneficia de indemnizația de creștere a copilului în condițiile în care sunt în șomaj până la 1.10.2018,dar data probabila a nașterii este ... (vezi toată discuția)