Cum se calculeaza CASS din dobanzi bancare ca sa pot vedea daca depasesc sau nu plafonul de 12 salarii minim brute ? Din dobanda neta cumulata a depozitelor (dobanda bruta scazand impozitul ) sau din dobanda bruta a lor? In codul fiscal se specifica din dobanda incasata,Multumesc anticipat
Va multumesc frumos. Asa am inteles si eu din codul fiscal insa o sefa de birou de la Adm.financiara de care apartin mi-a spus ca la calcul se foloseste dobanda bruta[ fiindca impozitul nu este cheltuiala deductibila ca sa se scada si chiar nu mai stiu ce sa cred.Cu stima
Cei care retin impozit la sursa (deci, si bancile pentru dobanzile platite) trebuie sa comunice anual, conform legii, venitul brut si impozitul retinut.
De asemenea, fiecare persoana fizica care obtine venituri din alte surse decat salariul trebuie sa le cuantifice, sa le insumeze si sa constate ca, daca a depasit plafonul, datoreaza si contributia de sanatate, CASS.
Intradevar, in declaratia unica nu apare termenul "venit incasat" pentru ca e o declaratie care se refera la un impozit si o contributie al caror calcul nu se raporteaza la acesta.
Asta nu inseamna ca venitul care a determinat incasarea este neimpozabil.