avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare cheltuieli cu naveta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare cheltuieli cu naveta

Buna ziua,

Am doi colegi care fac naveta intre orasele A si B (firma noastra isi are sediul in orasul A; distanta dintre cele doua orase este de aprox. 30 km).
Exista vreo posibilitate ca firma sa deconteze macar o parte din cheltuielile ocazionate cu naveta (precizez ca colegii folosesc masina proprie)?
Care ar fi aceasta modalitate? Imi puteti indica actul normativ care reglementeaza aceste cheltuieli?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: belakompot , utilizator 07:15, 31 Ianuarie 2011
Codul muncii, se poate deconta.
Legea nu obliga societatea comerciala sa plateasca transportul la si de la locul de munca.

Daca se decide la nivelul conducerii ca aceste cheltuieli sa fie decontate - partial sau total - acestea sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.
Daca acei colegi folosesc masina proprie pentru transport , nu vad cum ar putea firma sa le deconteze naveta .
In cazul in care si-ar face abonament la o firma care efectueaza curse regula spre si de la localitatea respectiva , ar avea cum sa le deconteze .
Chiar si daca ar fi o firma care efectueaza cheltuieli ocazionale , tot ar putea sa deconteze cheltuielile , dar daca pentru deplasare folosesc masina proprietate personala , nu vad cum ar putea sa deconteze cheltuielile de transport .
Costinel Burca, aveti dreptate. Eu m-am gandit doar la naveta cu mijloacele de transport in comun.

Dupa 01/01/11 se va putea deconta si combustibilul consumat pentru naveta cu masina proprie.
cred ca ar fi o variant buna si Contractul de Comodat intre proprietarul autoturismuli si societate

Alte discuții în legătură

Foaie de parcurs pentru masina folosita de administrator Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Este obligatorie foaia de parcurs pentru masina folosita de administrator? pentru deplasarile in interes de serviciu, la clienti, da ii fac foaie ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli la un srl ContSters262944 ContSters262944 Buna ziua Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns, de curand sunt administratorului unui SRL, si as dori sa stiu daca cheltuielile cu naveta ... (vezi toată discuția)