avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interpretare sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interpretare sentinta judecatoreasca

Va salut, mi s-a dat urmatoarea sentinta cu privire la programul meu cu fiul, in urma hotararii judecatoresti:

Program vizita:
'a. Permanent marti, joi si sambata, intre orele 9-17
b. Prin exceptie de la regula de mai sus, in a treia saptamana din luna, marti 9-17 si de vineri 9.00 pana sambata 17.00'

Intrebarea mea este, tinand cont ca luna poate incepe marti, miercuri,joi, etc. cum pot din punct de vedere legal identifica care este saptamana a treia?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:52, 15 Februarie 2020
săptămâna 15 - 21 este a treia.
~ Conținut șters la cerere ~
raduxv, o asemenea sentinţă este absolut năucitoare, şi nu pentru "prezenţa constantă a tatălui în viaţa propriului copil", pentru că:
1.are un interval de zi de muncă, deci presupune prezenţa copilului şi a mamei (bonei, bunicii) la domiciliu în intervalul precizat, ceea ce este imixtiune în libertatea unei terţe persoane
2. nu se precizează obligativitatea tatălui de a respecta ora de începere a programului, astfel, aşa cum am scris mai sus, cineva trebuie să pândească sosirea tatălui, care, dacă vrea, vine, dacă nu - nu
3. limitează şi posibilitatea copilului de a participa la activităţi în afara domiciliului în zilele şi intervalul precizat(nu cunoaştem vârsta copilului) - de ex. plimbări în parc, la locuri de joacă, la teatrul de marionete sau vizită la prieteni, rude.
4.Nu precizează care este a treia săptămână din lună, trebuia să stabilească, de ex. a doua săptămână impară din lună, ceea ce nu lăsa loc la interpretări.
5.Nu este clar dacă este doar o hotărâre provizorie, până copilul împlineşte n ani, fiindcă aşa cum apare acum, bietul copilş nici la grădiniţă, nici la şcoală nu are voie, ca să se respecte dreptul tatălui.

Alte discuții în legătură

Calendar - iunie Ecaterinaa Ecaterinaa Buna ziua, Intrucat sunt confuza si vreau sa evit discutii, vin cu o intrebare foarte simpla pentru cei cu experienta. Care sunt : sambetele din a ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Reducere vizite minor meloddy meloddy Buna. Parintii am divortat cand copilul era foarte mic. Custodie comuna, domiciliul la mama. Acum copilul are 7 ani si merge la scoala. Are 2 vizite pe ... (vezi toată discuția)