Va salut, mi s-a dat urmatoarea sentinta cu privire la programul meu cu fiul, in urma hotararii judecatoresti:
Program vizita:
'a. Permanent marti, joi si sambata, intre orele 9-17
b. Prin exceptie de la regula de mai sus, in a treia saptamana din luna, marti 9-17 si de vineri 9.00 pana sambata 17.00'
Intrebarea mea este, tinand cont ca luna poate incepe marti, miercuri,joi, etc. cum pot din punct de vedere legal identifica care este saptamana a treia?
raduxv, o asemenea sentinţă este absolut năucitoare, şi nu pentru "prezenţa constantă a tatălui în viaţa propriului copil", pentru că:
1.are un interval de zi de muncă, deci presupune prezenţa copilului şi a mamei (bonei, bunicii) la domiciliu în intervalul precizat, ceea ce este imixtiune în libertatea unei terţe persoane
2. nu se precizează obligativitatea tatălui de a respecta ora de începere a programului, astfel, aşa cum am scris mai sus, cineva trebuie să pândească sosirea tatălui, care, dacă vrea, vine, dacă nu - nu
3. limitează şi posibilitatea copilului de a participa la activităţi în afara domiciliului în zilele şi intervalul precizat(nu cunoaştem vârsta copilului) - de ex. plimbări în parc, la locuri de joacă, la teatrul de marionete sau vizită la prieteni, rude.
4.Nu precizează care este a treia săptămână din lună, trebuia să stabilească, de ex. a doua săptămână impară din lună, ceea ce nu lăsa loc la interpretări.
5.Nu este clar dacă este doar o hotărâre provizorie, până copilul împlineşte n ani, fiindcă aşa cum apare acum, bietul copilş nici la grădiniţă, nici la şcoală nu are voie, ca să se respecte dreptul tatălui.