avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara autoturism
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara autoturism

Buna ziua,

Desii am gasit cateva subiecte asemanatoare, tot nu sunt lamurit cu cateva lucruri asa ca am decis sa pun mai multe intrebari.

Se da firma din Germania care se ocupa cu vanzarea de auto sh (masini cu peste 6500km) care, adauga TVA doar pe marja de profit.
In acest caz, daca am inteles bine, pot sa cumpar masina fara sa platesc TVA in Romania.
Acum, daca vreau sa fac achizitia pe o societate, cum procedez?
Achizitonez masina pe o societate mai veche platitoare de TVA si atunci ajung sa platesc TVA-ul lunar , sau pot sa achizitionez masina pe o societate nou infintata neplatitoare de tva si atunci cer sa fiu inregistrat ca platitot de TVA pentru a putea face achizitia intracomunitara?

Ca idee, eu vreau sa achizitionez auto din Germania fara TVA, sa desfasor activitati de inchirieri auto, iar dupa amortizarea bunului sa il vand adaugand valoarea TVA. Cum e cel mai simplu ?

Alte discuții în legătură

Comercializare auto sub 3.5t sh din germania dybloy dybloy Multumesc! Dar daca vand la persoana fizica auto cumparate din Germania platesc TVA ? (vezi toată discuția)
Achiz ue auto sh lacramiu lacramiu buna ziua, ce parere aveti in urmat.situatie persoana juridica romana , are ca obiect de activitate \"rent a car\"\"cumpara din germania autoturism sh , de ... (vezi toată discuția)
Tva marja de profit masini second hand? Dl_Sandu Dl_Sandu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : Cum se calculeaza tva la marja de profit dupa achizitionarea si vanzarea unui autorurism second hand ? La pretul de ... (vezi toată discuția)