Buna ziua sotia este insarcinata in 5 luni la ora actuala nu a lucrat iar eu sunt angajat de o luna ce pot face pentru a beneficia de indemnizatia pentru crestere copil (de 2 ani) ?
Nu puteti face nimic, daca nu indepliniti conditiile mentionate in lege.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
asta e primul dvs loc de munca ?
Nu veti beneficia de indemnizatie si chiar daca ati putea beneficia dvs, nu renteaza sa stati ambii acasa cu copilul.
Da este primul meu contract de angajare dupa cativa ani , am lucrat mai mult la negru . Iar cu statul acasa amandoi nu vom sta am sa lucrez tot la negru
nu beneficiati de indemnizatie si nu puteti face nimic pt a beneficia.
O sa luati doar alocatie.
Am inteles de la cineva ca asi putea plati din urma alea 5 luni cat are sotia pentru a beneficia de indemnizatie , asa a facut acea persoana , asa este?