avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Daune privind accident rutier
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Daune privind accident rutier

Buna ziua! va cer ajutorul intr-un lucru. Acum ceva timp am fost implicat intr-un accident rutier cu victima, in prezent, avand calitatea de intervenient in cauza civila. Recent a fost facuta expertiza privind dinamica producerii accidentului. Aici sunt cateva puncte cu care nu sunt de acord.
In expertiza, nu sunt de acord cu urmatoarele:
1. Se mentioneaza : "Nu sunt identificate urme de franare ale autoturismului".
Raspunsul meu: Intra in functiune sistemul ABS, cu care masina este echipata.
2. Se mentioneaza : Starea de pericol a aparut cand biciclistul a patruns in intersectie venind de pe str...., iar conducatorul autoturismului care circula pe str...nu i-a acordat prioritate de dreapta, intersectia strazilor....fiind una nedirijata.
Raspunsul meu: La dosarul din penal se afla un document al primariei pe raza careia s-a produs accidentul, in care se mentioneaza faptul ca cele 2 strazi sunt de categorii diferite, iar cea pe care circulam eu cu autoturismul este drumul principal. Deci nu intra in discutie neacordarea prioritatii de dreapta, intrucat cele 2 strazi sunt de categorii diferite, iar raspunzator pt.fapul ca nu erau montate semne de circulatie, se face administratorul drumului public. (nu erau montate semne -cedeaza sau stop.)

Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau parere.
Multumesc!


Cel mai recent răspuns: Andrei-Ciprian , utilizator 20:11, 20 Octombrie 2020
Daca ati castigat procesul si aveti chitante pentru cheltuielile de judecata facute puteti cere recuperarea acestor cheltuieli de la partea care a pierdut procesul.
Eu am calitatea de intervenient. Din solutie rezulta urmatoarele:" (....în contradictoriu cu pârâtul Societatea de Asigurare Reasigurare***** şi intervenientul.....(ADICA SUBSEMNATUL )"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de circulatie mdmilan mdmilan Daca intr-o intersectie o directie are semn de \"Cedeaza trecerea\", iar cealalta directie nu are niciun semn („Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un ... (vezi toată discuția)