avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greseala prenume in certificat de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greseala prenume in certificat de casatorie

BUNA ZIUA,IN CERTIFICAT NASTERE BUNICA MEA ERA SAVETA IAR IN CEL DE CASATORIE ELISABETA
IN CERTIFICATELE DE NASTERE A CELOR 6 COPII AI BUNICII MELE PRINTRE CARE SI AL MAMEI MELE APARE ELISABETA SI NU SAVETA CA IN CERTIFICATUL DE NASTERE AL BUNICII MELE
IN TOATE ACTELE OFICIALE EMISE DE LA CASATORIA BUNICII MELE APARE ....ELISABETA IN LOC DE SAVETA
CARE SUNT IMPLICATIILE DIN PUNC DE VEDERE JURIDIC?PRESUPUN CA ACTUL NUMIT TITLU DE PROPRIETATE PRIN CARE O MATUSA ,SORA MAMEI MELE A MOSTENIT TOTUL DUPA BUNIC....ESTE NUL?MULTUMESC
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2020
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: widad , utilizator 11:52, 30 Iunie 2020
SCUZE...BUNICA,CACI BUNICUL ERA DECEDAT INAINTEA BUNICII MELE,MULTUMESC PENTRU INTALEGEREA DVS
as ramine recunoscatoare pentru raspunsuri la intrebarea mea,multumesc
Mai intai de toate ar trebui sa stabiliti cu certitudine care este prenumele corect al bunici. Dupa care toate actele trebuie rectificare astfel incat sa corespunda realitatii. Faptul ca o matusa a intrat in posesia unor acte in care bunica dvs. (mama matusi) este trecuta gresit nu inseamna ca aceasta nu avea dreptul la mostenirea cuvenita dupa parintele sau, ci mai degraba doar ca acel act trebuie rectificat. Atat.
presupun ca prenumele corect al bunicii mele este ceea ce scrie in certificat nastere si cel gresit este cel din certificat casatorie si deces,multumesc
sa indraznesc a crede ca totusi pe baza acestor rectificari poate fi totusi atacat titlul de proprietate.....caci bunica a avut 6 copii ,mama mea fiind una din cei 6,deci toti 6 aveau drept de mostenire dupa bunica
multumesc
Desigur ca toti copiii au drept de mostenire dupa parintii lor daca acestia fac dovada cu acte ca sunt progeniturile acestora.

Alte discuții în legătură

Numele mamei trecut gresit in certificatul de nastere LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Persoana X are un certificat de nastere de tip vechi in care apar atat numele si prenumele tatalui scris corect, dar prenumele mamei este scris ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)
Succesiune - neconcordante de nume în acte Malia_D Malia_D Bună ziua, Am următoarea situație: un membru al familiei mele, încercând să declanseze procedurile pentru succesiune după părinții dumnealui, a ... (vezi toată discuția)