avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere sub influenta substantelor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere sub influenta substantelor

Buna ziua,o nelamurire as avea si sper sa ma puteti lamuri.Am fost depistat conducand sub influenta cannabisului.Nelamurirea mea este, am avut o condamnare cu executare si nu am apucat sa fac reabilitarea.O sa primesc executare din nou?din cauza ca nu sunt reabilitat
Cel mai recent răspuns: Slv92 , utilizator 19:22, 19 Septembrie 2022
S-a implinit termenul de reabilitarea?
Se implineste anul acesta in august.
Avocatul meu spune ca pot obtine amânarea aplicării pedepsei.se poate?pentru ca eu ce am citit am inteles ca nu as beneficia.1) Instanța poate dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiții:
a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracțiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani;
Jurisprudență, Reviste (4)

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, cu excepția cazurilor prevăzute în art. 42 lit. a) și lit. b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
Imi poate spune cineva va rog frumos?
Daca ati savarsit o noua infractiune in termenul de reabilitare, nu va puteti reabilita, este una din conditii.

Alte discuții în legătură

Penal nin-60-ct@yahoo.com nin-60-ct@yahoo.com Cîti ani de inchisoare se da la o pers. care e complice la furt , si fiind si recidivist ? ms... (vezi toată discuția)
Recidiva Sergiu88 Sergiu88 Am recidivat la aproape un an de la terminarea probațiunii! Menționez că am fost oprit de organ abilitat, pt conducerea unui autovehicul fără permis de ... (vezi toată discuția)
Fapta recidivist Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)