avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară din indemnizație crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară din indemnizație crestere copil

Buna ziua! Mi se poate majora plata pensiei alimentare , din cuantumul indemnizației de crestere copil de care beneficiez in prezent ? Este legal?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:48, 12 Martie 2020
Indemnizatia CCC este mai mare decat salariul din care s-a stabilit pensia?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pensia alimentara s-a stabilit acum 7 ani din salatiul.minim pe economie, pentru ca atunci nu aveam venituri. Acum iau aproximativ 2500 lei - indemnizatie crestere copil( pentru al treilea copil).

Cornel Vasile a scris:

Conteaza daca este mai mare ?

Cornel Vasile a scris:

Nu contează vârsta. Este copilul dvs cu aceleași drepturi ca ceilalți doi. Pentru trei copii se stabilește un procent de maxim 50% din venitul total NET, care se împarte la toți cei trei copii. Cel mare va primi de la dvs un procent de 16,66% din venitul lunar net.
Cand am intrebat daca contează dacă este mai mare, ma refeream doar la SUMĂ.
DOMNUL ma întrebase daca este mai mare indemnizația decat minimul pe economie.
Dapix a scris:

Nu contează vârsta. Este copilul dvs cu aceleași drepturi ca ceilalți doi. Pentru trei copii se stabilește un procent de maxim 50% din venitul total NET, care se împarte la toți cei trei copii. Cel mare va primi de la dvs un procent de 16,66% din venitul lunar net.

Alte discuții în legătură

Cum se stabilește pensia de întreținere pentru un minor când părintele debitor nu are venituri și mai are doi copii în întreținere? nyusziful nyusziful Buna ziua, Cum se stabileste pensia de intretinere in acest caz: o mama are 3 copii, fiecare din casnicii diferite. Doi copii se afla in intretinerea ei, cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Ramona Costen Ramona Costen Tatal meu a fost dat in judecata de fata lui din prima casatorie care are 20 de ani. Fata vrea sa i plateasca tatal meu pensia de intretinere pana implineste ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)