avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REDUCEREA PROGRAMULUI DE LUCRU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REDUCEREA PROGRAMULUI DE LUCRU

Buna ziua! Va solicit daca se poate o clarificare. In conditiile actuale, societatea ar vrea sa ia hotararea de a trece la reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile incepand cu 01.04.2020. Daca prima sapatamana
este formata doar din 3 zile ale lunii aprilie se poate aplica reducerea unei zile. De asemenea se pot cumula zilele de reducere a programului intr-o singura sapatamana a lunii, aferent intregii luni??? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana_8na , utilizator 11:50, 29 Aprilie 2020
Potrivit C.mun. : In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

In speta, se poate decide reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile , incepand cu 01.04.2020.
Astazi are loc intalnirea cu sindicatul reprezentativ, care intelegem ca va fi de acord, dar vroiam sa cumulam cele 4 zile pe luna intr-un singur calup, cu reducerea salariului evident, fara a le mai defalca pe saptamani si nu stim daca este corect si se poate! Multumesc!
Asa cum am spus, se poate incepand cu 01.04.2020...
Multumesc frumos!
In aceasta situatie ziua libera trebuie suspendata in Revisal sau pur si simplu nu se mai plateste?

Alte discuții în legătură

Reducerea temporara a activitatii Frantzy16 Frantzy16 Buna ziua, Pentru reducerea temporara a activitatii de la 5 la 4 zile conform art 52 (3) C.Muncii, e nevoie de Hot Aga sau e sufienta o decizie interna in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal sode sode Bună ziua ! Aș dori un răspuns la întrebarea: Cum se înregistreayă în REVISAL reducerea săptămânii de lucru la 4 zile, implicit a salariilor ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in baza art.52 codul muncii vrusu vrusu Buna ziua , Cum se va proceda in ceea ce ii priveste pe salariatii aflati sub incidenta art. 52(3) din Codul muncii carora li s-a redus timpul de lucru de ... (vezi toată discuția)