avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Indemnizatie PFA ordonanta 30/2020 actualizata
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Indemnizatie PFA ordonanta 30/2020 actualizata

Buna ziua! Sunt PFA ,fara contract de munca,cu activitatea taximetrie si as dori sa stiu daca prin ordonanta de urgenta 30/2020 actualizata prin oug 32/2020 ,pot solicita indemnizatia fixa de la ajpis ! Nu inteleg din ordonanta daca si taximetria se incadreaza la aceasta ordonanta care spune ca pot solicita ajutorul cei care au intrerupt activitatea datorita starii de urgenta Covid19
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 00:35, 4 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
În conformitate cu dispozițiile art. XV din O.U.G. nr. 30/2020, pe perioada stării de urgenţă, (în calitate de PFA) puteți beneficia de o indemnizație lunară de 75% din câştigul salarial mediu brut (prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020), dacă v-ați întrerupt activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2.
Multumesc pt raspuns.Faptul ca nu am mai iesit sa fac taximetrie in ultimul timp se considera ca am intrerupt activitatea sau nu .? Deocamdata nu exista nici o lege care sa ne fi obligat sa intrerupem activitatea la taxi,eu stand acasa din proprie inițiativă
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legislației în vigoare, pentru a putea beneficia de indemnizația lunară trebuie să completați o declarație pe propria răspundere.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
Alexandra Dogaru , Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum și persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările ulterioare, care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază, din bugetul de stat, în baza declarației pe propria răspundere, de o indemnizație lunară de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020.
Va multumesc pt raspunsuri. Sa inteleg ca taximetria se incadreaza pt indemnizatia fixa daca taximetristul (PFA) intrerupe activitatea ,in orice perioada a starii de urgenta,din cauza lipsei de clienti care lipsesc datorita restrictiilor impuse de autoritati cetatenilor?

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic intreprindere individuala fara angajati Dl_Sandu Dl_Sandu Sunt titular intreprindere individuala activitate comert in magazin , dar si activitate online web design. In perioada starii de urgenta am intrerupt total ... (vezi toată discuția)
Indemnizație pfa stare de urgenta Magda77? Magda77? Bună ziua. Care sunt condițiile pe care trebuie întrunească un Pfa pentru a primi indemnizația pentru stare de urgenta.? (vezi toată discuția)
Pfa și contract de colaborator în timp de șomaj tehnic I Jutka I Jutka Dacă cineva se află în șomaj tehnic, poate incasa venit din PFA sau ca colaborator cu contract? (vezi toată discuția)