Am beneficiat de reducerea vârstei de pensionare pentru limitâ de vârstâ cu 2 ani: 1 an pentru gr. 1 de muncă înainte de aprilie 2001(conf. Legii 3/1977) şi 1 an pentru condiţii deosebite de muncă, după aprilie 2001(conf. Legii 263/2010), având recunoscuţi în condiţii deosebite 7 ani, 5 luni şi 26 zile; nu mi-au fost recunoscute 15 luni de condiţii deosebite, de după aprilie 2001, pe care le-am solicitat încă de atunci (03.01.2011), Iinclusiv în justiţie. După mai multe procese cu angajatorul şi Casa de Pensii, am obţinut în justiţie recunoaşterea acestor 15 luni de condiţii deosebite în 05.03.2020, la tribunal; Casa de Pensii nu a făcut apel, deci sentinţa a rămas definitivă şi executorie. Stagiul de cotizare în condiţii deosebite, devine astfel de 8 ani, 8 luni şi 26 zile, şi reducerea vârstei de pensionare cu 1 an şi 6 luni(conf. Legii 263/2010). Deci în prezent vârsta de pensionare pentru limită de vârstă este de 62 ani şi 6 luni (deci reducere de 2 ani şi 6 luni, în timp ce iniţial a fost de 2 ani).
Întrebarea este: mi se recalculează drepturile băneşti începând cu data pensionării, respectiv 03.01.2011?
De unde stiti ca hotararea instantei de fond este definitiva ?
Eu nu cred asa ceva.
Din acest motiv v-am intrebat:
Cand vi s-a comunicat hotararea instantei de fond.
Sentinţa a fost dată în 05.03.2020 şi comunicată în tribunal şi pe
site-ul tribunalului, în aceeaşi zi, cu apel în 30 zile de la comunicare. Prin poştă am primit comunicarea în 23.04.2020, ştampila poştei.
A trecut termenul de apel, şi nu a fost solicitat. Repet, iniţial mi s-a valorificat, pentru reducerea vârstei de pensionare, 1 an pentru grupa 1 de muncă, şi 1 an pentru condiţii deosebite de muncă (au fost valorificaţi 7 ani şi 5 luni), deci reducerea vârstei standard de pensionare a fost de 2 ani. Acum sunt recunoscuţi 8 ani şi 8 luni de condiţii deosebite, şi conf. Legii 263/2010, reducerea este de 1 an şi 6 luni, deci reducerea vârstei standard de pensionare ar trebui să fie de 2 ani şi 6 luni. Repet întrebarea; se recalculează drepturile băneşti de la data iniţială a pensionării?
Aştept răspuns (şi) de la d-l Carp Mircea, căruia îi mulţumesc pentru răspunsurile anterioare.