avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie ilegala pe drum de servitute. Ajutor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie ilegala pe drum de servitute. Ajutor!

Am achizitionat o casa construita, dintr-un sir de 7. Toate casele sunt identice. Pe partea stanga a lotului pe care au fost construite aceste case sunt loturile individuale, puse spre vanzare, iar pe latura dreapta, atat in cadastru cat si in actele de vanzare cumparare ale tuturor celor 7 noi proprietari, apare un drum de servitute cu latimea de 5 m. Vecinul de la casa nr. 7, si-a sapat insa piscina si si-a construit un WC in curte, fix in mijlocul drumului de servitute. Ieri am observat ca si-a turnat niste piloni, pregatindu-se se puna gard si sa blocheze accesul catre drumul care trece pe langa casa lui. Noi toti cei 6 venici l-am atentionat sa opreasca lucrarile pe drumul de servitute, ca fiind ilegale. Nu exista autorizatie de constructie nici pentru piscina, nici pentru WC, si nici pentru gard. Toti avem nevoie de acces la drum pentru a putea iesi de pe proprietate. Acest individ ne sfideaza si continua lucrarile. Ce cai legale trebuie sa urmam pentru a-l putea opri?
Cel mai recent răspuns: mogosanu1 , utilizator 15:11, 5 Ianuarie 2023
Buna ziua !
Daca nu inteleege , actionati- l in instanta pentru dreptul de servitute.
Puteti sesiza si primaria in privinta lipsei autorizatiei si a blocarii drumului, iar daca asa nu se rezolva singura cale ramasa este cea prezentata initial .
Cu stima !
Sesizati Inspectoratul de Stat pentru Constructii despre ridicarea acelor constructii fara autorizatie. Puteti sesiza si Primaria - Serviciul Urbanism.
Trebuie sa deschideti urgent proces pentru sistarea lucrarilor.
Mergeti la un avocat sa deschida procesul.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Azi am fost la primarie si am facut primul pas acolo. Apoi am aflat ca pot merge la politie pentru a depunere plangere penala. Voi merge maine pentru a face si acest lucru. Poate ca acestea masuri vor fi de ajuns fara a se ajunge intr-un proces care se poate taragana dumnezeu stie cat...
Si cu ce o sa va ajute politia?
Cred ca daca o tineti asa veti fce un pod aerian.
Dar, e o idee si aceasta.Bani sa aveti.

Alte discuții în legătură

Intabulare casa bogsmc bogsmc Buna ziua, Am dobandit o casa printr-un act de adjudecare.Casa a fost construita fara autorizatie de constructie si din acest motiv nu mai pot face ... (vezi toată discuția)
Constructie neautorizata Helena_L Helena_L Proprietarul a construit anexe(baie,bucatarie) la casa fara autorizatie de constructie iar acum doreste sa vanda casa. Ce trebuie sa faca? Am inteles ca a ... (vezi toată discuția)
Casa construita fara autorizatie florinach florinach Buna ziua , va rog sa ma invatati cum pot obtine autorizatia de constructie pentru o casa construita intre anii 1999-2001 in Bucuresti, pentru care nu am ... (vezi toată discuția)