avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzare produse agricole în piata - Intreprindere ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzare produse agricole în piata - Intreprindere familiala

Bună seara!
În urma deciziei de a vinde produsele obtinute din exploatatia agricolă proprie în piețele din zonele apropiate au apărut și anumite dileme/întrebări pe care aș dori cu ajutorul dumneavostră să le edific.

1) Pentru a vinde în piață în calitate de I.F am nevoie de certificatul de înregistrare al I.F.-ului și adeverință de la primăria pe raza căreia se află exploatația agricolă din care să reiasă faptul că este cultivat terenul cu produsele oferite spre comercializare, am nevoie și de alte documente?

2) La vânzare în piată trebuie să ofer bon fiscal sau chitanță(când a fost înființată intreprinderea, am optat pentru chitanțier) sau intră sub incidența art. 2 alin. 1, lit a din OUG 28/1999 actualizata 2018
(Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1) încasările efectuate din următoarele activități:
a) comerțul ocazional cu produse agricole din producție proprie efectuat de către producătorii agricoli individuali, autorizați în condițiile legii, în piețe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate;)

3) Dacă în piață doresc să vândă o persoană care nu este în membrii I.F-ului cum trebuie să procedez? Trebuie să completez registrul de zilieri? Care este modalitatea?

Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
varvea@yahoo.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Lntrebare despre lege - plata la piata (fara bon fiscal) vpatrana vpatrana <Intrebare retorica>: Daca la piata nu am cum sa primesc bon fiscal, sunt obligat sa platesc? Cine-i salveaza pe precupeti? (vezi toată discuția)
Casa de marcat eugen buleandra eugen buleandra D.lor avocati,va rog sa-mi dati si mie un raspuns clar,daca sunt obligat sa detin casa de marcat fiscala.Sunt PFA activitati agricole,respectiv exploatarea ... (vezi toată discuția)
If si casa de marcat chrysthyn chrysthyn Buna ziua, Sunt apicultor, de curand am trecut de la statutul de producator la IF, pe langa productie ocazional merg in targuri pentru a-mi comercializa ... (vezi toată discuția)