avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum aflu numele paratului cunoscand doar adresa??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum aflu numele paratului cunoscand doar adresa??

Buna ziua,
Doresc sa introduc o cerere de chemare in judecata pt pretentii de vecinatate contra proprietarilor unei case. Dar nu am nicio idee cum ii cheama.
Am solicitat la Evidenta Populatiei, si mi-au zis ca comunica doar la cererea instantei, nu a partilor.
Cum pot sa obtin aceasta informatie, avand in vedere ca trebuie sa completez numele paratului pe cererea de chemare in judecata?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 19:10, 27 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca mai simplu este sa întrebați vecinii sau factorul postal și o sa aflati imediat cum ii cheamă. A doua varianta sa solicitați informati despre proprietari i la Cartea Funciară indicând adresa imobilului.In mod normal pt relatii la evidenta informatizată a persoanei sau cum se numeste exact instituția se depune un certificat de grefa din care sa rezulte ca dosarul este pe rol ,reprezentanții instituției trimițând date despre ultimul domiciliu ce rezulta din evidente al persoanei chemate în judecată.In concluzie ultima procedura se foloseste mai ales cand se cunosc datele unei persoane nume ,prenume,cnp dar nu și domiciliul actual.In cazul dvs primele 2 variante sunt indicate.
Multumesc pt raspuns... nu prea reusesc cu intrebatul vecinilor,.. intrucat nu prea se cunoaste lumea aici!
Insa ma gandeam sa intreb asociatia de proprietari! Exista vreo obligatie legala sa-mi comunice informatia??
Posta chiar n-am vazut vreodata sa treaca pe aici!
Este o zona deosebita :)
Mai am o problema in aceea ca nu cunosc nici numele strazii, nici numarul casei!
Oficial eu locuiesc pe alta strada, desi ne invecinam 'fund-in-fund' cu respectivii, iar ei au iesirea pe alta strada, care nu apare pe Google Maps!
Intreb la Primarie numele strazii si numarul casei??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sfatul cu informarea de la ANCPI este cel mai bun: ei au o harta interactiva cu imobilele si puteti obtine informatiile online, contra unei sume modice (ultima oara era 20lei).
asociatia nu va va comunica nici o informatie fiindca n-o lasa GDPR. e posibil sa aflati adresa imobilului si de la primarie, dar in nici un caz nu va vor da informatii despre proprietari/ locatari, din acelasi motiv.
Multumesc, asa voi proceda!
Totusi, nu inteleg de ce GDPR impiedica asociatia de proprietari, insa nu impiedica ANCPI!
Mai mult, ma gandesc ca este informatie de interes public lista de membrii ai asociatiilor.
Apoi, o sa dureze o eternitate pana obtin informatiile, iar eu trebuie sa introduc o cerere cu caracter urgent.
Pot sa introduc intre timp cererea (pana fac demersurile respective) precizand ca nu cunosc numele paratului...sau sa parasc asociatia de proprietari?! eventual invocand prev. art. 65 C.pr.civ
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
aidu, utilizator
Nu pot sa solicit la ANCPI intrucat nu cunosc niciun Identificator de Imobil

Puteti obtine un extras de carte funciara on-line doar daca cunoasteti:
1. Minim 2 din urmatoarele numere: Numar de Carte Funciara, Numar Cadastru, Numar Topografic
sau
2. IDENTIFICATORUL ELECTRONIC:
- acest identificator este de forma 123456-C1-U2 (apartament), 4567-C3 (constructie) sau 12783 (teren)
- identificatorul electronic se poate obtine dintr-un extras de carte funciara anterior, din contractul de vanzare-cumparare (incheiat incepand cu anul 2011) sau din aplicatia geoportal.ancpi.ro
- identificatorul electronic trebuie sa il completati in campurile Numar Carte Funciara si Numar Cadastru; campul Numar Topografic ramane necompletat

In cazul in care nu cunoasteti niciunul dintre identificatorii (Nr. CF, Nr. Cadastru, Nr. Topografic, Identificator Electronic) va rugam sa solicitati oficiului de carte funciara si publicitate imobiliara, de care apartine imobilul identificarea acestuia dupa adresa postala.

Alte discuții în legătură

Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine de la ancpi extras cf daca nu stii nr. cartii ... viorelus viorelus Se poate obtine de la ANCPI extras CF daca nu stii nr. cartii funciare,dar stii dispunerea imobilelor,adresa si numele proprietarilor?Parintii au decedat,iar ... (vezi toată discuția)
Certificat privind identificarea numărului topografic/cadastral dariad dariad Nu am nr. cadastral si topografic ale unor terenuri, ci doar localitatea, numele si nr de casa al proprietarului. Nu am nici acte de proprietate. Pot obtine un ... (vezi toată discuția)