avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri din inchiriere

Buna ziua!
Am dat spre inchiriere o locuinta, ma ajutati va rog cu informatii privind documentele pe care trebuie sa le depun la ANAF si sumele pe care le datorez catre stat?
Chiria este de 300 Eur/luna, nu am alte venituri in afara de salariu. Salariul este mai mare decat minim pe economie.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:17, 1 Iunie 2020
Depuneti declaratia unica (DU) cu venitul estimat pe 2020 si pana pe 15.03.2021 cea cu venitul realizat efectiv in 2020. Venitul impozabil este 60% din venitul realizat si impozitul de plata cu termen la aceeasi data este 10%.
Va multumesc pentru raspuns.
Salariul nu intra la venit in contextul acestei declaratii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare, au obligaţia să înregistreze contractul de închiriere la organul fiscal, în termen de 15 zile de la data încheierii contractului între părţi. Odată cu înregistrarea contractului se depune şi Declaraţia privind venitul estimat/norma de venit.

Documente necesare pentru inregistrarea contractului de inchiriere:
1. contractul de închiriere (un exemplar în original se va păstra de cătreo rganul fiscal);
2. declaraţia privind venitul estimat/norma de venit – formular 2203se va completa în 2 exemplare pentru fiecare proprietar, coproprietar,uzufructuar sau alt deţinător legal, după caz
3. actul de proprietate/deţinere legală, copie şi original
Inregistrarea contractului de inchiriere la ANAF nu mai este obligatorie, dar o poate face cine doreste.
Lăzăruţiu Lucian a scris:

Contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare, au obligaţia să înregistreze contractul de închiriere la organul fiscal, în termen de 15 zile de la data încheierii contractului între părţi.

Ați rămas în urmă rău cu legislația.

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie unica pentru 2020 voicudamian voicudamian As dori sa stiu care este termenul limita de depunere a declaratiei unice pentru anul 2020 si care este termenul limita de plata a impozitului pe veniturile ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere masina niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: am un srl iar administratorul (pers. fizica) vrea sa faca un contract de inchiriere cu firma pt un ... (vezi toată discuția)