avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune in instanță
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune in instanță

Parintii sunt morti de 14 an tatăl si de 12 ani mama si nu am făcut taxa de succesiune. In ianuarie a decedat si fratele cel mic care mai locuia in casa parinteasca când nu avea de munca în oras. Nu s-a efectuat taxa de succesiune după parinti ca nu este intelegere. Mai suntem 5 frati eu singura care am mai ingrijit la casa parinteasca. Vreau sa deschid in instanță dezbaterea taxei ca nu vreau sa se dărâme tot ce încă mai rezista. Erau buruieni cât casa si toti vor drepturi egale. Impozitul nu a mai fost plătit de 12ani.casa e debransata de la curent electric. Durează mult in instanță procesul acesta?
Cel mai recent răspuns: Mariapepel , utilizator 08:12, 31 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dezbaterea succesiunilor in instanta poate dura 1,5 ani cu apel cu tot!
costurile sunt:
- 5% taxa de timbru in care intra dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune
- cam 1500 lei onorariu expert pentru stabilirea valoare si lotizare.
- onorariu de avocat.
Va sfatuiesc sa apelati la avocat sa va sprijine avand in vedere ca este destul de incurcat un asemenea dosar, mai ales cand partile nu se inteleg.
Mulțumesc pentru răspuns!
Am uitat sa specific ca 2 frati din 5 nu au numele tatălui dar suntem frati buni. Pot sa participe la procesul succesoral?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
Mariapepel, utilizator
Buna seara,
Participa la succesiune toti copii recunoscuti de acesta indiferent ca au sau nu numele de familie al tatalui (adica nu au linie la rubrica tata sauaalt nume la rubrica tata)
Da exact cum ați spus au linie la rubrica numele tatălui.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, tata a decedat în 1982, mastenitori eu și mama ... Beldescu Mariana Beldescu Mariana Bună ziua, tata a decedat în 1982, mastenitori eu și mama ,cei 2 frați au renuntat in favoarea mea. In 2012 a decedat și mama, Certificatul de ... (vezi toată discuția)
Pot deveni proprietar fara succesiune? asociatia_mea asociatia_mea Buna seara, Parinti au decedat amandoi, intai mama si apoi tata, insa nu s-a facut succesiunea nici dupa mama, nici dupa tata. Suntem 3 frati, ceilalti 2 au ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)