avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Buna ziua!
Am pe cineva care a inchiriat o locuinta(o camera intr-o vila ,unde locuiesc mai multe persoane)si in contractul acela prevede ca pentru neplata chiriei,sau a utilitatilor in termen de 10 zile,proprietarul poate rezilia contractul unilateral si il poate evacua.In schimb,daca chiriasul doreste sa plece din chirie,acesta trebuie sa anunte cu 30 de zile inainte.

Intrebarea mea este: Daca chiriasul a semnat contractul(deja sunt 9 luni)a achitat si depozitul insa datorita pandemiei ,acesta a ramas fara serviciu si nu a beneficiat de nici un ajutor,fiind in urma cu plata chiriei pe 1 luna,proprietarul il poate evacua in 10 zile?

Ce poate face chiriasul in aceasta situatie?Avand in vedere ca nu are banii de chirie?

Astept un raspuns din partea unui avocat/consilier juridic specializat

Va multumesc anticipat pentru raspuns

Cu toata stima,

Florin


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:45, 8 Iunie 2020
Pandemia a generat probleme sociale si juridice.
Daca chiriasul nu a fost de.rea-credinta eu apreciez ca nu poate fi evacuat.
Trebuie analizata cu atentie situatia pentru a se vedea de la.ce moment ar avea dreptul proprietarul sa evacueze chiriasul.
Daca nu exista pandemia situatia era clara.

Sfatul meu este ca proprietarul sa rezolve amiabil problema.
Domnule Av.Claudiu,

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs(rapid),si as dori sa va intreb ,daca aceasta clauza a fost inserata in contract (evacuarea si rezilierea contractului in termen de 10 zile ,de la neplata chiriei sau utilitatilor),fiind semnata si de chirias,ar avea castig de cauza(proprietarul)?
Din pacate,proprietarul nici nu doreste sa auda ca il va mai amana cu plata chirie.I-a spus foarte clar ca ori plateste ,ori pleaca din chirie!

M-ar interesa sa stiu totusi ,ce poate face chiriasul legal ,in cazul in care ar fi evacuat?!

Va multumesc din nou,

Cu deosebita consideratie,

Florin Macovei
Trebuie calculat de la ce data trebuia sa achite.
Chiria si utilitatile sunt doua lucruri diferite cu implicatii juridice diferite in situatia data.
Pentru neplata chiriei ar putea fi evacuat.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial silvia1502 silvia1502 Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat la administratia financiara,si care ... (vezi toată discuția)
Plata chiriei, reziliere contract, evacuare angi2011 angi2011 am o speta...daca unui chirias i se reziliaza contractul de inchiriere al unei locuinte inchiriata de la stat respectiv Consiliul local, reziliere pentru ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in vederea evacuarii unui chirias rau platnic. biliargiul biliargiul Buna ziua. Anul trecut am dat imprumut unei doamne suma de 32000e, am facut un contract de imprumut cu garantie ipotecara, garantia fiind o garsoniera. Doamna ... (vezi toată discuția)