Buna ziua!! Azi am gasit un plic , cu data de 04.062020 ,in care eram instiintat ca am de plata o amenda pt lipsa rovinieta, din cauza faptului ca in data de 11.01.2020 eram in Tr la ora 22, fara rovinieta. Mentionez ca nu stiu Tr decat pe harta, posibilitatea de a fi acolo era de 0%.De instrainat masina , nici nu se pune problema! Cand am verificat, intradevar am o pauza de 16 zile intre roviniete, pentru ca nu am iesit din București in acea perioada. CE pot face, cum pot contesta amenda , nu exista si un termen legal , de prescriere in care trebuia sa mi trimita procesul verbal?Nu este vorba de cei 250 de lei, am avut doar o singura amenda in 34 de ani de condus, daca o platesc, inseamna sa accept o fapta pe care nu am facut o. Va multumesc
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti dreptul legal sa formulati contestatie impotriva PV contraventie,solicitand instantei sa dispuna ca emitentul PV sa prezinte probele in temeiul carora a aprecait ca dv sunteti contravenientul
Termenul pentru depus contestatie este de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila
Succes !
janci
Legea nr. 60/2018 pentru modificarea și completarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. la art: 9. a fost introdus art.10. fapta se prescrie in termen de 4.luni .fapta savarsita si/ constatata !
Între fapta savarsita ,si constatata.termenul,e 4.luni
art).(10)(. fapta se prescrie in termen de 4.luni .fapta savarsita si/ constatata ! Nu sase luni cum a fost pana 2018/09/18 septembrie: termenul de instințare 2.luni dela data constatarii.
Legea nr. 60/2018 pentru modificarea și completarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002
janci
4. După alineatul (9) se introduc două noi alineate, alineatele (10) și (11), cu următorul cuprins:
(10) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei.
După alineatul (9) se introduc două noi alineate, alineatele (10) şi (11), cu următorul cuprins:
"(10) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârşirii faptei.
(11) Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. asigură accesul utilizatorilor la baza de date pentru verificarea existenţei şi valabilităţii rovinietei şi peajului."
O.U.G. nr.44/2017
pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România
Referită de: Decizie nr.4/2018
DECIZIA nr. 4 din 5 martie 2018 (Completul competent să judece recursul în interesul legii)
- art. 8 alin. (1), raportat la art. 7 si art. 1 alin. (1) lit. b)
Modificată: L. nr.60/2018
pentru modificarea şi completarea art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România
- modifică art. 9 alin. (4) şi (8); introduce alin. (41), (10) şi (11) la art. 9
Lipsa rovinieta
nelu_nedi
Pe 19.06.2020 am primit in cutia de scrisori pv de const a contraventiei lipsa rovinieta in data de 06.02.2020 .Constatarea sa facut pe data de 18.05.2020. ... (vezi toată discuția)