Dorim sa cumparam un utilaj, si am citit despre scutirea impozitului pe
profitul reinvestiti, dar nu am inteles legat de rezerva care se constituie din facilitati fiscale.Despre ce rezerva este vorba?
'' La sfarsitul anului contribuabilul nu va putea distribui pe dividende intregul profit realizat, acesta fiind obligat sa constituie o rezerva din facilitati fiscale in valoare de 7.000 lei, adica valoarea dedusa la calculul impozitului pe profit. ''
Va rog sa ma luminati. Multumesc
Adica se face nota 117 = 1068 cu valoarea reducerii de impozit (pt a nu repartiza la dividende). Fiind aceasta reducere de impozit se obtine o majorare de profit net. Scopul este ca aceasta facilitate sa nu duca la cresterea dividendelor, ci sa ramina la dispozitia unitatii. Nota se face anul viitor dupa aprobarea bilantului.
Amortizarea utilajului pt care ati beneficiat de facilitate fiscala nu mai este cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit din perioadele viitoare pe toata durata de viata a acestuia.
Dividende
BICOS
Pot repartiza acum, la iulie 2012, pe dividende ,o suma din rezerve?profitul anului 2011 l-am repartizat pe rezerve.Va rog , daca se poate sa-mi spuneti care ... (vezi toată discuția)