avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scadere indice salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scadere indice salarizare

Buna ziua ,
Va rog :
Lucrez intr o institutie in care marirea salariului se face prin inmultirea unui indice de salarizare pe functiile din institutie cuprins intr un tabel in CCM din fiecare an , cu salariul minim pe economie .
Anul trecut am observat ca , salariul meu nu a mai crescut de ceva ani pentru ca indicele de salarizare al functiei mele fusese scazut inca din 2006 fara sa ma anunte , fara consultare nici din partea angajatorului nici a sindicatului .
Sm depus un material la angajator pt revenurea la acel indice mai mare cf art din ccm dar raspunsul a fost scurt :NU .
Intrebarea mea este urmatoarea :
Pot da in judecata angajatorul pt revenirea la vechiul indice din 2006 si eventual sa mi dea diferenta acumulata sau nu ?
Adica , s a prescris aceasta posibilitate de proces ?
Am aflat de acest lucru anul trecut in 2019 .
Multumesc mult si astept raspuns
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Eisa , utilizator 08:16, 27 Iunie 2020
In instanta puteti obtine drepturile pe cel mult trei ani din urmna.
Va multumesc mult pt raspuns .
Daca am intekes bine : nu pot sa mai fac nimic pt ca s-a prescris ?
Multumesc

Ultimii 3 ani nu sunt prescrisi...
" ultimii 3 ani nu sunt prescrisi ..." , chiar daca indicele de salarizare a fost scazut in 2006 ?

Pot da in judecata revenirea la indicele e salarizare din 2006 dar doar pentru ultimii 3 ani ?
Multumesc mult
Da, numai pentru ultimii 3 ani veti putea castiga in instanta.

Alte discuții în legătură

Salriu minim de 440 ron???? paladan paladan astazi la ITM mi s-a comunicat ca salariul minim pe economie este de 440 ron incepand cu 1.01.2007. Acum cateva zile m-au pus sa fac act aditional de marire ... (vezi toată discuția)
Marire drepturi salariale angajat bugetar-contractual aliniancu aliniancu Buna ziua, Va contactez pentru urmatoarea problema: Am fost angajat intr-o institutie publica, pe functia de referent IA, contractual, din data de 21.04.2008. ... (vezi toată discuția)
Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)