atributiunile din fisa postului pot fi schimbate de la o zi la alta printr-o decizie, desi postul isi pastreaza denumirea si nici salariu sau locul de munca nu se schimba?
fisa postului poate suferi modificari dar in ceea ce priveste modificarea salariului, trebuie sa vorbiti cu angajatorul inainte de a o semna.
In fisa postului trebuie specificate sarcini/atributii/responsabilitati in conformitate si cu postul. Adica, de exemplu, un mecanic nu va putea avea responsabilitatea intocmirii facturilor.
Postul reprezinta un rol pe care il are persoana desemnata in a-l ocupa.
Totodata datorita locului pe care il ocupa in organigrama,postului ii sunt atribuite competente,atributiuni si responsabilitati pentru desfasurarea activitatii si indeplinirea sarcinilor de serviciu.
Fisa de post se inmaneaza salariatului si i se da un exemplar pentru a sti ce are de facut,ea fiind un atribut al angajatorului.
Daca refuzati vi se poate desfiinta postul,daca angajatorul considera necesar si se poate crea altul cu responsabilitatile respective,pe care dvs. le refuzati,motivand ca de acest post are nevoie si nu de cel vechi.
exista in organigrama 2 posturi, al meu si al unei persoane care si-a dat demisia, mie mi se cere sa preiau atributiile celeilalte persoane desi acea persoana avea alta incadrare, deci alt fel de port, sunt 2 posturi cu denumiri diferite si cu sarcini diferite.
Cred ca ar trebui sa aveti o discutie cu seful dvs.,intrucat mi se pare ca e o concatenare de sarcini,sa vedeti daca aceasta preluare are caracter temporar ,daca vi se modifica salariul si care este elementul motivational pentru noile sarcini.