avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonus de performanta restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonus de performanta restant

Buna ziua,

Firma la care lucrez de 12 ani oferea un bonus de performanta lunar si unul la fiecare 3 luni, in functie de targeturile atinse. La intrarea in somaj tehnic, in luna martie, nu s-a facut plata bonusului pe ian-februarie (cel la 3 luni) , spunand ca il vom primi la intoarcerea la serviciu. Acum ne-au anuntat ca momentan se scot aceste bonusuri pe o perioada nelimitata si ca ceea ce este restant, nu se stie cand vom primi. Intrebarea mea este daca pot face o solicitare in scris angajatorului privind acest bonus , sau care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez pentru a ma asigura ca eu si echipa mea vom primi acei bani.
Cel mai recent răspuns: andreea.ancuta , utilizator 11:56, 2 Iulie 2020
acest bonus este clauza la unul din contractele de munca (individual/ colectiv)?
Exista un act aditional la contractul individual(si o fisa a obiectivului angajatului) unde apare mentionat necesitatea realizarii obiectivului de performanta, asa cum este transmis lunar de catre superior. Obiectivul era anuntat lunar, prin mail.

Adrian Dimitriu a scris:

acest bonus este clauza la unul din contractele de munca (individual/ colectiv)?

Necesitatea realizarii targetului nu este totuna cu acordarea bonusului .... Aveti sau nu prevazut in actul aditional acordarea bonusului?
Nu am.

Cornel Vasile a scris:

Necesitatea realizarii targetului nu este totuna cu acordarea bonusului .... Aveti sau nu prevazut in actul aditional acordarea bonusului?

Daca nu aveti asa ceva, atunci angajatorul poate decide sau nu acordarea acestuia.

Alte discuții în legătură

Drepturi angajat vs angajator anitzaa anitzaa Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Prietenul meu lucreaza la o firma de distributie. Salariu este format dintr-o parte fixa si o parte de bonus, in functie ... (vezi toată discuția)
Bonusuri vs salariu EpsioloN EpsioloN Buna seara. Lucrez intr-un call center , cand m-am angajat mi sa spus ca o sa am salariu fix +bonusuri in functie de target. 2 luni de zile nu am primit nici ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu ileanaB ileanaB Buna seara , Firma la care lucrez la angajare ( 2008 ) am semnat contractul individual de munca cu salariu brut de 1384.00 Ron + bonuri de masa si 21 zile ... (vezi toată discuția)