avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Buna seara. Am sentinta cu custodie comuna si program de vizita : in fiecare marti, weekendul 1 si 3 de vineri pana duminica, 2 saptamani in vacanta de vara, 1 saptamana in vacanta de iarna, 1 zi de craciun si 1 zi de paste.

Asta inseamna ca in vacanta de vara il ia si 2 saptamani si martia si weekendul 1 si 3 ? ( eu inteleg ca vacanta e exceptia de la regula, ca il ia doar 2 saptamani). Va rog mult opinia dvs. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: mass , utilizator 09:03, 3 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Eu consider ca îl va lua în fiecare marți, chiar și în săptămâna 1 și 3 și in vacanta de vara, dacă erau exceptate aceste perioade, acest lucru trebuia sa fie prevazut în mod expres în hotărâre. Dacă nu v-a fost comunicată încă hotărârea, puteți face apel în termen de 30 zile de la comunicare.

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Buna seara,
Va trebui sa va intelegeti civilizat.
Legal are dreptul sa il ia in toate acelșe zile, inclusiv in vacanta.
Intelegeti-va ca pe perioada cat sunteti plecata dumneavoastra in concediu cu minorul sa nu-l ia.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Citiți cu atenție hotărârea judecătorească. Instanta ar trebui sa precizeze aceste aspecte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararea e ambigua si lasa loc de interpretari, asa ca adresati-va cu aceste intrebari instantei , cereti lamurirea dispozitivului.
Nu mi se pare corect ca in vacanta , sa aiba si programul obisnuit, asta ar insemna ca dvs de oriunde ati fi in concediu cu copilul, in fiecare marti va trebui sa asigurati prezenta copilului la domiciliu plus acele weekenduri. IN opinia mea, e asa cum credeti dvs, e stabilit programul pt fiecare perioada, in cea de lucru e marti si 2 weekenduri, in vacanta mare are program 2 saptamani, in vacanta de iarna o saptamana si tot asa, pt fiecare situatie.
Pe de cealalta parte, mi se pare putin ca tata sa isi vada copilul in vacanta de vara doar 2 saptamani din 3 luni sau cat dureaza.
Ma îndoiesc ca în cele 3 luni de vacanta copilul a primit dreptul de a-și vedea tatăl doar 2 săptămâni. Asta înseamnă să fie despărțiți 10 săptămâni ceea ce nici o instanta nu va face.
Din păcate faceți cerere de lămurire pentru ca asa cum e trecut în sentința pare ca trebuie sa stați în fiecare marți acasă cu copilul.
De ce nu încercați sa va înțelegeți cu fostul partener?

Alte discuții în legătură

Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Program vizitare tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua In legatura cu programul de vizitare a minorului in timpul vacantelor,de exemplu in acea de vara se considera ca toata perioada (jumatate) ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)