Trei săptămâni... Ați ajuns mult prea devreme la astfel de relații.
Poate nici nu e însărcinată, pe baza a ce ți-a spus asta? Test sau presupuneri? Mama ar putea avea dreptate referitor la paternitate. Dacă e sigură că e însărcinată sunt foarte mari șansele să fie copilul altcuiva.
"Mi-a lăsat timp de gândire o săptămână..."
Cine? Mama sau prietena?
" mama ar fi păstrat copilul dacă ar fi văzut ceva frumos la ea,adică la comportamentul ei ,dar nu-i place de ea că stă numa in pat pe telefon nici nu se piaptănă,nici nu se aranjează sau sa strângă patul ori să facă curat in camera "
Nu mama păstrează copilul, nu înțeleg asta. Ați decis ca în funcție de ce zice mama să facă sau nu avort?
Și stă cu tine deja? Asta ar însemna că bunica știe, nu? Caz în care sunt sigură că se gândește la o eventuală sarcină.
Îți pun atâtea întrebări pentru că nimic din ce povestești nu e normal sau sănătos pentru tine. Ești mult prea mic pentru o poveste atât de gravă.
Și retrag ce am scris mai sus. Protecția copilului are un cuvânt de spus în ce se petrece acolo. Dacă am înțeles bine, e vorba de o minoră într-o situație dificilă care, la 3 săptămâni după ce a început o relație cu un minor aflat în plasament, s-a mutat la el acasă. Bunica va fi răspunzătoare în fața autorităților pentru acest lucru. Trebuie neapărat să îi spui. Îi faci rău și nu cred că merită asta.
Completare
Am recitit ce ai scris mai sus și văd că da, și ea stă la bunica. Cine a fost de acord să se mute acolo? Oare bunica înțelege ce răspundere are față de voi?
Discută cu mama ta și acest aspect. În mod normal, cineva de la Protecția copilului ar trebui să o monitorizeze pe bunica și, mai devreme sau mai târziu, tot vor descoperi ce se întâmplă. Iar voi (tu și fratele tău) puteți fi mutați în grija altei familii sau duși într-un centru de plasament. Chiar nu e de joacă. Bunica poate fi acuzată cel puțin de neglijență în ce te privește.
Trimite-i acest link mamei tale și spune-i să citească ce obligații are bunica și ce se poate întâmpla în situația voastră:
[ link extern ]