avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebari proceduri juridice.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari proceduri juridice.

Am si eu 3 intrebari. Anul trecut am contestat in contencios administrativ un certificat de handicap emis de catre DGASPC-ul din judetul meu prin comisia de evaluare a adultilor cu handicap, pe fond am castigat, ei au bagat recurs,din nou am castigat, acum astept motivarea de la apel.1.Dupa ce apare motivarea ei mai au vreo cale de atac? 2.Atat in punctul de vedere trimis instantei la fond cat si cel trimis la apel, presedinta comisiei spune despre mine si medicul neurolog care m-a vazut si mi-a eliberat referatul medical pentru reevaluare, ca noi am indus in eroare instanta de judecata pentru ca nu sunt atat de bolnav cum considera medicul neurolog, opinie ce am infirmat-o printr-o analiza numita electromiografie ce arata ca conditia mea medicala era preexistenta infatisarii la reevaluare si ca sunt irecuperabil medical. Intrebarea mea este, daca aceasta doamna sefa de comisie poate fi data in judecata in civil pentru ce a scris in intampinarile catre tribunale, si daca opinia ei se considera a fi asumata si de ceilalti membrii ai comisiei daca pe intampinari scrie doamna X presedinta comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul DGASPC Y?
3.Am aflat ca ce s-a intamplat in cazul meu cand nu au dat incadrarea in grad de handicap corecta, nu este un fapt singular, mai multe persoane cu dizabilitati patind acelasi lucru,Concret in cazul celor care au dizabilitati severe locomotorii sau neurologice comisia a refuzat in mod voit acordarea gradului grav cu insotitor, incarcand astfel si instantele de judecata cu procesele celor care isi permit sa conteste certificatele pe calea justitiei. Asa ca am consultat 2 avocati si am depus pentru cazul meu o plangere penala la PICCJ pentru articolele 297 privind abuzul in serviciu si 298 privind neglijenta in serviciu, plangere care-i vizeaza pe toti membrii comisiei de evaluare si care a fost inregistrata la PICCJ si apoi trimisa parchetului de la judecatoria din orasul meu spre solutionare. Intrebarea este daca atunci cand vor incepe cerctarile efective si voi fi chemat sa discut cu cineva de la parchet, daca credeti ca trebuie sa iau un avocat cu mine, sa ma insoteasca la audiere? Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Redobandire grad handicap dabija mihai dabija mihai In 2015 am operat o pe mama in varsta de 63 de cancer la san, amputandui ambii sani. Dupa operatie din nov 2015 pana in nov 2016 comisia de pensii i-au dat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap mariana47carmen mariana47carmen In anul 2008 am fost diagnosticata cu cancer de col uterin si am fost operata.In urma interventiei chirurgicale au fost descoperite doua tumori maligne,una de ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar de handicap adult cu alzheimer adrag adrag Buna ziua, Din cauza degradarii starii psihice si fizice am fost nevoiti sa o internam pe soacra mea intr-un camin privat de batrani din sectorul ... (vezi toată discuția)