avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Condiționare carte identitate de plata amenzilor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Condiționare carte identitate de plata amenzilor

Bună seara! As dori si eu sa ma lămurească cineva cu următoarea situatie: am câteva amenzi neachitate din anul 2011 emise de Ratb, astăzi am fost sa îmi schimb cartea de identitate deoarece îmi expira și când am fost sa plătesc taxa de 10 lei la ghișeu pentru buletin am fost constrâns sa fac un angajament de plata ca pana pe 28 luna aceasta sa plătesc amenzile, altfel nu-mi elibera chitanta de 10 lei pentru schimbarea cărții de identitate. Este normal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Francesco20 , utilizator 02:45, 5 Noiembrie 2020
Buna ziua,
Contestati in instanta acele amenzi
Cartile de identitate trebuie eliberate, chiar daca solicitantii au impozite si amenzi neplatite. Emiterea buletinelor NU poate fi conditionata de plata taxelor locale

Mai multe primarii din tara conditioneaza eliberarea actelor de identitate de plata taxelor si impozitelor locale, astfel ca cetatenii care vor sa isi reinnoiasca buletinele nu o pot face decat daca isi achita integral impozitele si taxele locale sau eventualele amenzi. Practica este ilegala, dupa cum a confirmat pentru AvocatNet.ro, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
www.avocatnet.ro/articol_387...

Este normal asa ceva?

Nu e normal, dar ați făcut angajamentul de plată, deci e posibil să nu vă mai folosească articolul.

și când am fost sa plătesc taxa de 10 lei la ghișeu pentru buletin

Taxa pentru cartea de identitate e 7 lei, nu 10. Vi s-a tăiat chitanță pe 10 lei?
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
Manuela Rășină, administrator
Mulțumesc de răspuns, mi s-a spus ca dacă nu îmi iau acest angajament de plata a amenzilor pana la sfârșitul lunii nu îmi va elibera chitanta pentru eliberarea cărții de identitate, practic m-au forțat sa fac acest lucru altfel nu îmi făceau buletinul și chiar am nevoie urgenta de el. Încă o data mulțumesc de răspuns, o zi frumoasa!
Pentru puțin, cu plăcere.

Înțeleg de ce ați semnat, nu aveați cum să forțați lucrurile nici dacă dacă le arătați articolul. Doar o reclamație la DEPABD v-ar fi ajutat, însă ar fi trebuit să așteptați.

Nu mi-ați spus dacă vi s-au luat 7 sau 10 lei :)
Taxa pe care am plătit-o a fost de 10 lei.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
Francesco20, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme la schimbarea cartii de identitate cristina_mihaela84 cristina_mihaela84 Buna ziua, In acesta saptamana imi expira cartea de identitate, drept urmare m-am prezentat la primaria comunei unde locuiesc pentru reinoire. Mi s-au cerut ... (vezi toată discuția)
a pierdut cartea de identitate si certificatul de nastere! cum poate scoate obtine alte acte? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine certificat de nastere si CI in cazul pierderii acestora? va multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbare talon liviubarbu liviubarbu Buna ziua Am urmatoarea situatie: Sotia detine un autoturism inmatriculat pe judetul Teleorman. Recent si-a schimbat buletinul pe adresa de Bucuresti si ... (vezi toată discuția)