avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posesie tabulară sau uzucapiune de 30 de ani.Bună ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posesie tabulară sau uzucapiune de 30 de ani.Bună ziua!Aș dori, vă rog, să mă sfătuiți în următoarea ...

Bună ziua!Aș dori, vă rog, să mă sfătuiți în următoarea problema.: După revoluție, comisia locala de fond funciar mi-a lăsat în folosință din surplusul de teren,o suprafață de 1200 de mp.Această suprafață de teren are 2 vecini persoane fizice și 2 drumuri.Intre mine și unul dintre vecini era o bucată de teren cu arbuști și buruieni perene,pe care la digestia comisiei locale am defrișat-o și astfel mi-am extins suprafața de teren de la 1200 mp la 5000mp.Posed această suprafață și o lucrez de atunci și până în prezent și aș vrea să dobândesc dr de proprietate asupra ei (nimeni nu revendică acest teren iar relațiile cu vecinii sunt perfecte).
Care ar fi modalitatea cea mai bună de dobândire a proprietății (pentru că eu nu am acte pe acest teren), posesia tabulară sau uzucapiunea de 30 de ani și ce presupune fiecare?
Menționez că am auzit de aceste modalități de la o rudă de a mea,care nu prea a știut să mă lămurească.
Mulțumesc tuturor celor care mă vor ajuta!

Alte discuții în legătură

Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Ordin prefect irbag irbag In 1985 parintii mei au construit o casa pe un teren dat de primarie de 300 mp. In 1995 s-a emis Ordinul prefectului pe 100 mp \"aferent locuintei \" ( este ... (vezi toată discuția)