avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Tatal meu vrea sa-mi doneze locul si casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Tatal meu vrea sa-mi doneze locul si casa unde stam. ...

Buna ziua,
Tatal meu vrea sa-mi doneze locul si casa unde stam.
Pe titlul de proprietate (ordinul prefectului) este trecut tatal meu precum si bunica mea (mama tatalui) care este destul de batrana.
Daca tata imi doneaza tot terenul si casa in care locuim (in care locuieste si bunica) cum procedam cu bunica care nu se poate deplasa?
Ce este diferit daca imi doneaza doar o parte din teren (jumatate)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Catin2020 , utilizator 12:37, 11 August 2020
Poate să vă doneze doar ce deține în proprietate, adică partea lui.
Toate contractele (apa,lumina gaze) sunt facute pe numele tatalui.
Casa era a bunicului care nu mai este in viata. Cum aflam ce detine in proprietate?

Cereți un extras de carte funciară.
Daca nu exista cadastru si intabulare ci doar un plan de amplasament se poate cere extras din cartea funciara?
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
Catin2020, utilizator
Ca să faceți acte notariale ar trebui să angajați pe cineva care să se ocupe de cadastru și întabulare.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna ... mariustz mariustz Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna schita cadastrala. Vreau sa cumpar un teren de la cineva, acesta neavand timp mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Mostenire: uzucapiune sau succesiune? colceriumari_BV colceriumari_BV Buna ziua! tatal meu a decedat in 2010, acum ne-am hotarat sa facem succesiunea ,dupa ce am scos un Extras de Carte Funciara, am descoperit ca in extras ... (vezi toată discuția)
Verificare contract vanzare-cumparare whisperolaf whisperolaf Buna seara, Cum as putea verifica un contract de vanzare cumparare, autentificat la notar ( am intrebat daca putem perfecta antecontractul la acelasi notar ... (vezi toată discuția)