avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident masina De curând am facut accident în ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident masina De curând am facut accident în calitate de ...

Accident masina
De curând am facut accident în calitate de conducător al unei mașini, nefiind proprietatea mea iar asiguratorul refuză să plătească despăgubirile celei avariate de mine. Cum pot da in judecata asiguratorul pentru achitarea reparațiilor ?
Si as dori sa stiu daca se rezolva acest lucru, eu avand un automobil pe numele meu, mi se va mari asigurarea pe automobilul meu sau pe cel cu care am facut accident ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica Marinela Radu , utilizator 11:56, 1 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui să se plătească despăgubirea. Mașina are Casco ? A fost vina dvs la producerea accidentului ?
Masina avariata de mine avea casco
Cea cu care am produs avarierea mașinii nu avea. Avarie însemnând că am dat cu spate in parcare si cealalta masina in mers prin viraj dreapta fiind doar zgariata. Am primit invitatatie de la asiguratorul masinii avariate sa dau in judecata asiguratorul meu. Cum procedez ?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
Monica Marinela Radu, utilizator
Am fost la firma de asigurări pentru lămuriri. Mi-au spus sa stau linistită că nu pățesc nimic, în condițiile în care eu eram cu actele de la judecătorie in mana. Am fost la o altă firmă de asigurări pentru o informație, mi-au spus sa dau curs invitatiei de a ii da in judecata. Cineva m-a sfatuit sa caut un avocat specializat pe asa ceva, dar încă nu am gasit.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care dumneavoastră sunteți vinovată de producerea evenimentului, asigurătorul RCA al vehiculului condus de dumneavoastră răspunde către terți de paguba produsă. Cel păgubit trebuie să deschidă un dosar de daună la asigurătorul RCA pentru plata reparației. În cazul în care este refuzat, poate depune o sesizare la ASF. Dumneavoastră nu aveți nici o calitate să faceți nici un demers în locul celui păgubit.
Cei de la firma de asigurări mi-au spus sa stau linistită, ca nu se intâmplă nimic, dar nu pot.
Cei de la firma la care am asigurata masina personala mi-au spus cu tot profesionalismul ca cei de la firma concurenta asa procedează, e ceva normal si ca totusi ar trebui să dau curs invitației de la judecătorie sa dau firma de asigurări in judecata si sa depun la dosarul de la judecătorie fisa amiabilă prin care să se demonstreze că sunt de buna credința si am facut demersurile care au ținut de mine pentru aceasta situatie.
Stau in apropiere de Pitesti si am tot intrebat cunoștințe despre un avocat care să mă ajute dar nu cunoaște nimeni. Singura solutie e sa caut personal.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
Monica Marinela Radu, utilizator

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat in proces asiguratori SandraM SandraM Buna ziua, In august 2014 am tamponat usor o masina in spate. Accident usor, am mers la politie, am luat amenda pt nerespectarea distantei intre vehicule, ... (vezi toată discuția)
Daune din accidente Hcom Hcom Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)
Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)