avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... notariat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

notariat

exista cumva vreun impediment daca termin o facultate de drept la ID iar apoi vreau sa dau pentru notar?
Cel mai recent răspuns: ContSters67773 , utilizator 14:37, 19 Decembrie 2009
Eu nu vad ce impediment ar fi. Daca este o facultate recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii, diploma dvs. de licenta purtand ca atare si sigla acestei institutii , este in regula.
Se subintelege totusi ca va trebui sa fiti extrem de bine pregatit , in special pe dreptul civil , in special mostenirile...ca notar veti avea multe succesoiuni de dezbatut :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Nu este niciun impediment.Daca va promova examenul de licenta va fi si pregatit.
Bafta multa!
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
daca nu ai pedigree, te sfatuiesc sa te gandesti si la un plan B ...
Buna!
Poate fi notar stagiar cel care îndeplineste urmatoarele conditii :
- are cetatenia româna si domiciliul în România;
- are capacitatea de exercitiu a drepturilor civile;
- este licentiat în drept - stiinte juridice;
- nu are antecedente penale;
- se bucura de o buna reputatie;
- cunoaste limba româna;
- este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
- este angajat într-un birou de notar public;
- se afla în perioada de stagiu pâna la promovarea examenului de notar public;
- au mai putin de 5 ani vechime intr-o functie de specialitate juridica.

Calitatea de notar stagiar se dobândeste în conditiile Regulamentului
cadru aprobat de Consiliul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din România

Stagiul reprezinta perioada premergatoare dobândirii calitatii de notar public si are drept scop pregatirea profesionala a notarului la începutul exercitarii profesiei.
- Stagiul este obligatoriu si efectiv , cu exceptia situatiilor prevazute de lege.
- Durata stagiului este de cel putin de 2 ani ,calculata de la data încheierii contractului individual de munca.
- Colegiul Director, la cerere, poate aproba reducerea perioadei de stagiu la cel mult un an pâna la data examenului, pentru notarii stagiari care se remarca în activitatea profesionala, pe baza rezultatelor obtinute la colocviile profesionale si a notarilor semestriale, daca anterior angajarii ca notar stagiar au exercitat si alte functii de specialitate juridica, timp de cel putin 1 an.

Notarul public poate delega notarului stagiar urmatoarele atributii:

- efectuarea lucrarilor de secretariat;
- legalizarea copiilor de pe înscrisuri;
- legalizarea semnaturii traducatorului;
- darea de data certa înscrisurilor prezentate de parti;
- redactarea unor proiecte de înscrisuri cu continut juridic.

Mai multe informatii despre cum poti devenii notar stagiar, tematica examenului pentru obtinerea calitatii de notar stagiar si despre regulamentul de examen , poti afla accesand linkul de mai jos:
[ link extern ]

Succes!

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
ContSters67773, utilizator
aceasta facultate la ID este a doua pentru ca anterior am absolvit Administratie publica am cunostinte in materie de drept civil si ma si pasioneaza asta.Ma gandeam sa nu fie prost privita facultatea la ID atunci cand te duci la un notar public sa te ia ca notar stagiar.Apropo ce sanse mai sunt in ziua de azi pentru a ajunge notar nefacand parte dintr-o asemenea familie?

Alte discuții în legătură

Avocat, judecator, notar, procuror, mediator sau jurist Ioana1029 Ioana1029 sunt studenta si inca nu sunt hotarata ce sa aleg. avocat, judecator ,notar, procuror ,sau mediator.de fapt cine imi poate explica exact care st pasii pentru ... (vezi toată discuția)
Admitere notar stagiar flory_rain flory_rain Spuneti-mi, va rog, daca termin Facultatea de Drept, specializarea Administratie Publica si Masterul in Dreptul Afacerilor sunt incompatibila pt. a fi admisa ... (vezi toată discuția)
Imi poate explica cineva o procedura bm2 bm2 Buna , Mi-ar placea sa devin notar am vazut ca sunt 2 modalitati 1 fie lucrez 6 ani intro functie juridica si pe urma dau fie devin notar stagiar.Eu acuma ... (vezi toată discuția)