avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este procedura pentru transformarea asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este procedura pentru transformarea asociatiei de locatari ...

Care este procedura pentru transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari ?
CA
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:19, 25 Septembrie 2020
Este procedura descrisa in legea 196/2018, cu o singura conditie restrictiva, descrisa la art.3 alin. 3:
Articolul 3
(1)In scopul exercitarii drepturilor si obligatiilor ce le revin asupra proprietatii comune, in cazul condominiilor, se constituie asociatii de proprietari, care se organizeaza si functioneaza conform prevederilor prezentei legi.
(2)Pentru promovarea valorilor civice ale democratiei si statului de drept si pentru reprezentarea la nivel local si national, asociatiile de proprietari se pot asocia in federatii, uniuni, ligi ale asociatiilor de proprietari din municipii, orase sau judete, respectiv la nivel national, in conditiile prevazute de lege.
(3)In sensul art. 2 lit. h), constituie condominiu:
a)cladiri cu mai multe locuinte sau spatii cu alta destinatie in care exista proprietati individuale si proprietati comune;
b)cladiri multietajate; un tronson cu una sau mai multe scari din cadrul cladirii multietajate in cazul in care se poate delimita proprietatea comuna; c)un ansamblu rezidential format din locuinte si/sau constructii cu alta destinatie, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care exista proprietati comune si proprietati individuale.

Cititi Art. 15 , Art. 16, Art. 17....Art. 22
[ link extern ]
Pot iesi una sau mai multe asociatii de proprietari.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
latka, moderator
in adunare se aproba transformarea asocia'iei de locatari in asocia'ie de proprietari?s au infiintarea asoc de prop??

Infiintarea asociatie/asociatiilor (functie de condominiu sau condominii) de proprietari. Vedeti cum va incadrati dupa art. 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asocierea mai multor asociatii de proprietari dintr-un ansamblu rezidential danadom38 danadom38 Buna seara, In cazul in care intr-un ansamblu rezidential exista constituite mai multe asociatii de proprietari(pe fiecare bloc in parte,respectiv 5) ,exista ... (vezi toată discuția)
Condominiu sau nu ? johnybravo johnybravo Buna ziua, am o dilema legata de condominiu. Mai exact daca pe un teren sunt construite mai multe case , fiecare fiind proprietate individuala, au un drum de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari de blocuri izolate cristi.c cristi.c Buna ziua, Vin cu o intrebare legata de infiintarea unei asociatii de proprietari: Suntem un cartier nou de blocuri (ansamblu rezidential), iar pentru ... (vezi toată discuția)