avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL achizitie-revanzare auto sh state membre UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL achizitie-revanzare auto sh state membre UE

Buna ziua.
As dori sa deschid o firma care s-ar ocupa de achizitia si revanzarea auto second hand provenite din state membre UE. Intrebarile mele sunt:
1. In ceea ce priveste plata TVA cum se procedeaza? La achizitia autoturismului si se recupereaza mai apoi? In ce fel? Cumparatorul din Romania ar putea cumpara masina doar pe persoana fizica sau si juridica? In cazul unei persoane juridice, i se aplica TVA de catre statul roman pentru aceasta achizitie?
2. Ce considerati ca este mai eficient din punct de vedere al costurilor/beneficiilor? Sa fii angajat administator sau dividendele?
3. Pentru o asemenea firma, cum recomandati colaborarea cu un contabil autorizat?
4. Cum se pot deduce cheltuielile in ceea ce priveste inmatricularea masinii (RAR, emiterea numerelor temporare etc)?
Va multumesc. Mentionez ca nu am avut niciodata contact cu acest domeniu (contabilitate, administrare firma etc) si am nevoie de aceste informatii fiind foarte la inceput de drum. O zi buna.

Alte discuții în legătură

Livrare in romania auto second hand achizitionat din ue eleonorac eleonorac Buna ziua, am o nelamurire:o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza auto second hand din UE.Cand vinde auto in ... (vezi toată discuția)
Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Tva silvianc silvianc Sunt o firma platitoare de tva.intermedieri auto.Cumpar auto second-hand din romania de la firme platitoare de tva.Cum facturez la firme in comunitate ... (vezi toată discuția)