avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare masina in leasing de la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare masina in leasing de la politie

Imi poate spune si mie cineva ce se intampla in cazul in care o societate de leasing doreste sa recupereze o masina care este proprietatea ei, lucru dovedit cu talon, cartea masinii, incheierea unei instante care recunoaste ca societatea detine masina cu titlu de proprietar....problema ar fi k in prezent, masina se afla la Cluj pt ca face obiectul unui dosar penal pt infractiunea de furt.
Oricum, s-au facut numeroase adrese catre politia cluj pentru a lasa societattea sa intre in posesia masinii, sa o recupereze dar cei de la politie sau cam eschivat.....nu au dat un raspuns concret.
Intrebarea ar fi: intrucat masina este obiectul unui dosar penal trebuie sa ramana acolo? Consider ca recuperarea ei nu ar stingheri aflarea adevarului cu absolut nimik, dupa cum prevede art. 169,alin(2) din C.P.P
Ar putea fi vorba si de o anumta infractiune pe care o savarsec cei de la politia Cluj intrucat trag prea mult de timp si nu arata nicio intentie de a ne da masina?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:30, 25 Decembrie 2009
Eu cred ca politia nu are nici un motiv sa retina masina chiar daca aceasta face obiectul infr, ci ar trebui sa se prezinte un reprezentant al soc cu delegatie si cu toate actele doveditoare ale dr de pr, si sa discute cu loplitistul de caz, care ar trebui sa afca o pechezitie, sa incheie un proces vb de constatare, iar apoi sa o innapoieze proprietarului.
Pana nu exista o hotarare definitiva si irevocabila prin care i se recunoaste societatii de leasing calitatea de proprietar al masinii si nu se dispune recuperarea de catre societate a acestei masini , ea se afla sechestrata pe baza de proces verbal de sechestru incheiat intre cel la care a fost gasita masina si politie! Sfatul meu este ca un reprezentant al societatii de leasing sa mearga cu toate documentele la comandantul politiei si sa ii expuna situatia! Intrucat situatia este clara , masina poate fi restituita societatii de leasing!
B-)
Daca proprietatea asupra autoturismului este dovedita ar trebui restituita cat mai repede intrucat cel ce a savarsit infractiunea nu este proprietarul masinii, daca proprietarul nu a fost deloc implicat in comiterea faptei.
In caz de refuz de restituire trebuie sa va judecati cu organele care va incalca dreptul de proprietate.
Dupa parerea mea, au dreptul de a retine autoturismul pe durata cercetarilor insa numai pana la momentul in care se stabilesc toti posibilii vinovati.
Un termen de o luna il consider suficient pentru organele de urmarire penala.
Incercati sa va angajati un avocat care sa se ocupe de aceasta problema.Trebuie vorbit verbal de catre avocat cu cei care refuza restituirea mai inainte de a se deschide procesul pentru a face o economie de bani.
Sa stie ca urmeaza a fi deschis proces si cineva va suporta cheltuielile de judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
Din cate spuneti inteleg ca respectiva masina este retinuta sub sechestru, in temeiul art 163 si urmatoarele C.p.p. Din pacate astfel de situatii sunt destul de frecvente in practica. Cel mai bine ar fi, asa cum va sfatuia si colegul meu, sa fie angajat un avocat in cauza pentru a se ocupa de problema. Situatia are rezolvare, dar mai intai trebuie incercat pe cale amiabila. Apoi se poate face o plangere la procuror si in final se poate sesiza instanta de judecata, in temeiul art 168 C.p.p pentru a dispune restituirea masinii.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Calea amiabila este buna si pentru ca se poate intampla sa aiba dreptate si apoi va sacaie mult timp cu audieri.
Mai este buna pentru ca daca isi dau seama ca avocatul merge ,,pe bune" se va lasa cu cheltuieli de judecata.
Deci, trebuie sa se gandeasca bine...
Insa vedeti sa nu mergeti personal sa discutati pentru ca exista si riscul sa nu gasiti avocat in oras care sa va reprezinte si atunci riscati sa vorbiti aiurea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius daca este inceputa urmarirea penala si prin comiterea faptei s-ar fi produs prejudicii institutiei si nu este stabilit exact prejudiciul, se poate cere ... (vezi toată discuția)
Punere sub sechestru alinacap alinacap Buna ziua, Fratele meu a fost arestat anul trecut 6 luni pt infractiune informatica. Au pus sechestru pe masina, laptop, telefoane, etc. Problema sta in ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator Marcus Marius Marcus Marius In cazul infr de abuz in serviciu entitatea publica poate cere sechestru asigurator. conform art163 cpp? (vezi toată discuția)