avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pe nedrept. Ziua bună, am fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pe nedrept. Ziua bună, am fost sancţionat ...

Permis suspendat pe nedrept.
Ziua bună, am fost sancţionat (spun eu) pe nedrept cu suspendarea permisului şi amendă. La menţinui, în PV, am trecut "nu recunosc fapta".
Aş vrea să ştiu care sunt paşii de urmat pentru a contesta acest proces verbal.
Menţionez că sunt şofer Uber şi era un client în partea dreaptă a banchetei, care mi-a spus că nu a văzut nimic.
Având în vedere că pot oferi înregistrarea video ca probă, cum o pot depune la dosar? Pe stick, sau pe CD? Mulţumesc pentru orice informaţie.
Ataşez link youtube:
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: kanai , utilizator 13:42, 22 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza ce ati scris la rubrica mentiuni, conteaza sa depuneti in 2 exemplare, odata cu plingerea contraventionala - tot in 2 exemplare (si sa mentionati in textul plingerii ca aveti anexata dovada video ca nu ati savirsit fapta incriminata si pe ce suport e pusa) dovada de care vorbiti. Puneti pe 2 CD-uri. Chiar daca s-ar pierde sau deteriora, faptul ca este mentionata depunerea probelor inseamna ca si in instanta ati putea arata acest lucru.
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din înregistrarea video se vede clar că dvs. aveați vizibilitate asupra pietonului care era în dreptul pe trotuar în dreptul marcajului pietonal și se pregătea să se angajeze în traversare. În mometul în care zona marcajului pietonal s-a eliberat pietonul s-a angajat în traversare. Dvs. nu ați oprit pentru a-i acorda prioritate de trecere, obligând pietonul să alerge pentru a se produce un accident ăn care el (pietonul) ar fi fost victimă. Este clar că dvs. ați săvârșit contravenția de neacordare de trecere unui pieton care traversa strada pe loc permis. Agentul de poliție a procedat corect atunci când v-a sancționat.
ing. Ioan Ciobanu
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu reiese de nicăieri fapta pentru care a fost sancționat cel care a deschis acest topic.
2. Cred ca ați văzut alt film, d-le Ciobanu.
Mulţumesc pentru răspunsuri. Şi domnului Ciobanu, care cu tot respectul, se află în eroare. Am fost sancţionat pentru că nu am cedat prioritate unui alt pieton care ar fi încercat să traverseze din dreapta. Astea sunt spusele agentului constatator, nu ale mele. Conform clipului de mai jos.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
kanai, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lăsați, ca pe ala din dreapta l-a zărit dl. Ciobanu. Eu nu prea l-am zărit, dar am circumstanțe atenuante, am - 4 lentile. :)))
Dvs. aveți grijă de cum depuneti plângerea contravențională. Înregistrarea video e foarte importantă și foarte bună.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda si permis suspendat la trecere pietoni gabytb gabytb Se poate contesta un P.V la trecerea de pietoni cu suspendarea permisului (in timp ce am eu dreptate scrie si in PV). Este prima abatere, iam spus politaiului ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare de prioritate John_2105 John_2105 Mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile,motiv neacordare de prioritate pieton la trecere semaforizata. Politistul spune ca nu am dat prioritate pietonului ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni homebet homebet Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile si am fost sanctionat cu amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore) pentru neacordarea ... (vezi toată discuția)