avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebarea mea este referitor la noua directivă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebarea mea este referitor la noua directivă privind detașările ...

Intrebarea mea este referitor la noua directivă privind detașările internaționale,care inteleg ca a intrat in vigoare.
Nu am vazut nici un comentariu despre normele de aplicare.
Dupa ce stabilim remunerația aplicabilă în statul gazdă, definită de lege, cu toate sporurile aplicate
inclusiv plata orelor suplimentare , pentru fiecare angajat în parte, nu înțeleg cum ar trebui procedat in continuare.
Aceasta remuneratie are legatura cu acea indemnizatie de detasare destinata sa asigure protectia sociala a angajatului ,acordata in vederea compensarii inconvenientelor cauzate de detasare, care constau in îndepărtarea lui de mediul sau obişnuit ? În situația în care detașarea sau delegarea are loc într-o țară din Uniunea Europeană, unde diurna este de 35 de euro/zi, angajatorul are posibilitatea de a indexa această sumă de 2,5 ori, ceea ce duce la o valoare de 87,5 euro, în urma aplicării formulei de calcul pentru diurna externă.
Angajatul, beneficiază integral de această sumă care este scutită de impozitul pe venit și de reținerea contribuțiilor sociale, dar depășirea nivelului stabilit de lege atrage după sine plata tuturor acestor obligații de către angajator.

Aceasta intemnizatie de detasare depaseste remunerația aplicabilă în statul gazdă, dar nu depaseste plafonul deductibil , limita deductibila privind diurna externa.
Din punct de vedere al fiscalității aceasta remunerație este considerata venit de natura salariala si se taxeaza la fel ca salariul – cu CAS, CASS si impozit?
Sau este considerata indemnizatie de detasare si este scutită de impozitul pe venit și de reținerea contribuțiilor sociale.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Delegatii krysss krysss Buna ziua, Care este diurna externa maxima deductibila de catre o societate comerciala cu capital integral privat, pentru deplasari in Olanda- valabila pe ... (vezi toată discuția)
Diurna externa SLDTimisoara SLDTimisoara Buna ziua,avem 2 intrebari: 1.La o diurna externa de 35E /zi ,ce contributii i se retin salariatului? 2.Ni s-a aprobat diurna de 35E/zi cu data de ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna interna luminita_carmen luminita_carmen Buna seara, Doresc sa stiu care era cuantumul maxim acordat unui angajat pentru deplasari interne, respectiv diurna/zi in perioda 2009 - decembrie 2011 de ... (vezi toată discuția)