avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitate angajare inspector resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitate angajare inspector resurse umane

Este obligatoriu ca firmele sa aiba angajat un inspector resurse umane pt transmitere REVISAL sau poate si administratorul sa faca acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 5 August 2022
Codul Muncii a fost modificat. Pe data de 30 septembrie 2020, in Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 213/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii.

Organizarea activitatii de resurse umane si salarizare
Dupa articolul 34 se introduce un nou articol, articolul 34^1, cu urmatorul cuprins:

(1) Fiecare angajator are dreptul de a-si organiza activitatea de resurse umane si salarizare in urmatoarele moduri:

- prin asumarea de catre angajator a atributiilor specifice;
- prin desemnarea unuia sau mai multor angajati carora sa le repartizeze, prin fisa postului, atributii privind activitatea de resurse umane si salarizare;
- prin contractarea unor servicii externe specializate in resurse umane si salarizare.
(2) Serviciile externe specializate in resurse umane si salarizare vor fi coordonate de catre un EXPERT IN LEGISLATIA MUNCII.
Poate si administratorul sa faca asa ceva.
Buna ziua,
Daca activitatea de resurse umane si salarizare dintr-o firma a fost tinuta pana acum de economist care are si diploma de inspector de resurse umane trebuie modificata fisa postului?
Codul Muncii
art. 34^1
(1) Fiecare angajator are dreptul de a-și organiza activitatea de resurse umane și salarizare în următoarele moduri:
....
b) prin desemnarea unuia sau mai multor angajați cărora să le repartizeze, prin fișa postului, atribuții privind activitatea de resurse umane și salarizare;
...

In speta, trebuie modificata fisa postului.
Multumesc pentru raspuns

Daca in fisa postului actuala a economistului, pe langa sarcinile de la contabilitate sunt prevazute si atributii gen intocmirea statelor de salarii si depunerea lunara a declaratiilor fiscale ale contributiilor salariale, asigurarea relatiei cu ITM privind contractele de munca, ar fi suficiente pentru a respecta aceasta prevedere noua din Codul Muncii?
Sau trebuie intocmita o noua fisa de post care sa cuprinda toate atributiile mai detaliate legate de resurse umane?

Alte discuții în legătură

Bună ziua. având în vedere modificările codului muncii, începând ... Oana.izabela@gmail.com Oana.izabela@gmail.com Bună ziua. Având în vedere modificările Codului Muncii, începând cu 1.01.2023, experții contabili, firmele de contabilitate autorizate CECCAR, pot ... (vezi toată discuția)
Ce presupune "asumarea răspunderii a angajatorului pentru activitatea ... JuganDumitru JuganDumitru Ce presupune \"asumarea răspunderii a angajatorului pentru activitatea de salarizare și Revisal, ,\"conf.mod.din codul muncii? Trebuie să întocmesc o ... (vezi toată discuția)
Diferente in cor- inspector resurse umane sau specialist resurse umane ? ContSters116875 ContSters116875 In urma modificarilor la ITM, firmele au dreptul de a tine si completa cartile de munca. Pentru a opera in REVISAL e nevoie ca un angajat - eu - sa obtina ... (vezi toată discuția)