avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnatura falsificata pe contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnatura falsificata pe contract

Buna ziua! Ce se intampla daca angajatorul meu mi-a falsificat semnatura pe contractul individual de munca? ITM-ul a constatat ca al meu contract era semnat, dar nu si fisa postului, nici ROI si nici nu a putut dovedi ca mi-a dat un exemplar din vreunul. L-am reclamat ca dupa muuulte luni nu mi-a dat nimic sa semnez iar raspunsul de la ITM a venit ca exista o semnatura pe contract. Si clar, nici eu si nici colegul meu din post similar nu am semnat nimic. Plateste doar o amenda iar? Trebuie eu sa ma duc sa-l dau in judecata pentru fals in acte? Ce risca ? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:40, 18 Octombrie 2020
numai daca faceti plangere pentru fals și uz de fals va putea fi tras la răspundere.
Pentru semnatura falsa , nu se sanctioneaza de catre ITM .
Ma interesa daca ajungem in instanta ce pedeapsa poate lua. Multumesc!
Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul folosește înscrisul falsificat ori îl încredințează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Pana la instanta e cale lunga,ani de zile poate.Pana atunci faceti o plângere penală la poliție pt infracțiunile respective.Numai.in.urma cercetării penale făcute de poliție și în urma unei soluții dispuse de un procuror se va ajunge în instanta.

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura mihasim mihasim Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care este pedeapsa prevazuta de noul cod penal pentru falsificare de semnatura. Vecinul meu a semnat un acord pentru ... (vezi toată discuția)
Semnătura falsă pe bonurile de consum Pufan Pufan La serviciul meu am primit drept de semnătura (specimen semnătură )pt bonurile de consum materiale in intreprindere .Pe aceleas bonuri semna si sefa,dar au ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Avem un dosar penal deschis pentr fals si uz de fals cu continuitate iar politia a trimis dosarul la parchet iar parchetul a vrut sa claseze ... (vezi toată discuția)