Buna ziua, stau la casa si am o problema cu un vecin care face un fum gros si inecacios din hornul lui, cei ce au lucrat la el spunand ca se ocupa cu topirea firelor de cupru si vinderea cuprului apoi. Problema e ca ne deranjeaza pe mai multi vecini situatia, are un miros si un aspect deosebit! Ce putem face sa demascam activitatea aceasta ilegal a si ce ne poate cauza probleme de sanatate in timp?
Mentionez ca hornul vecinului e amplasat pe o anexa cu inaltimea mult inferioara vilei sale, e un fel de bucatarie de vara, deci hornul e f scund si de aici disconfortul imens creat
Amplasarea si inaltimea hornului sunt doar aspecte care pot fi remediate prin inaltarea cosului astfel incat dispersia gazelor sa se faca de la inaltime, pe directia curentilor de aer.
Nu se rezolva insa aspectul activitatii ilegale, netaxate si impozitate, precum si poluarea sau disconfortul creat vecinilor de fumul toxic. Poate exista si pericol de incendiu si/ sau explozie.
Sesizati DJSP, Agentia teritoriala de mediu, IJSU-pompieri, ANAF, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Unde gasesc laborator acreditat judet Iasi pentru masuratori noxe? Am sunat si cautat si nimic! Daca as monta o elice eoliana care sa redirectioneze fumul din curtea mea, ar trebui sa am accept ul vecinului? La ce distanta de limita proprietatii o pot monta?
Gasiti informatii aici: [ link extern ]
Dati clik pe judetul Iasi.
DJSP are in componenta un laborator de toxicologie care efectueaza determinari de noxe la locurile de munca, contracost. Incercati si acolo.