avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poti fi unic asoaciat la 2 firme?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poti fi unic asoaciat la 2 firme?

Poti fi unic asociat la doua SRL-uri?
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: tonidraghici , utilizator 16:53, 25 Septembrie 2018
Buna ziua !
Puteti fi si la mai multe. Totul este sa le puteti face fata :D . Sa stiti ca nu glumesc .
Craciun fericit !
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

In cele mai multe dintre cazuri, asociatul unic in cadrul unei SRL este o persoana fizica.
Este permis insa si persoanelor juridice sa detina calitatea de asociat unic in cadrul unei SRL. Legea nr. 31/1990 interzice insa ca o societate cu raspundere limitata sa aiba ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata avand la randul sau un singur asociat.
In orice caz, o persoana fizica sau dupa caz, o persoana juridica nu poate avea calitatea de asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.
Legea interzice ca o persoana sa aiba calitatea de asociat unic in mai mult de o societate comerciala cu raspundere limitata

Incalcarea acestor incompatibilitati duce la dizolvarea pe cale judecatoreasca a SRL cu asociat unic, fie la sesizarea Ministerului Finantelor Publice, fie in urma actiunii in justitie a oricarei persoane interesate.
Asociatul unic in cadrul SRL poate renunta oricand la aceasta calitate in situatia in care transmite partial sau total, parti sociale din societate catre alte persoane, care dobandesc la randul lor calitatea de asociati.
Transmiterea partilor sociale de catre asociatul unic este supusa doar aprobarii acestuia si trebuie inscrisa in registrul comertului si in registrul de asociati tinut prin grija administratorului societatii.
Numarului maxim de asociati in cadrul SRL-urilor nu poate insa depasi 50 de persoane fizice sau juridice, dupa caz.
Puterea de decizie a asociatului unic in cadrul SRL
Asociatul unic exercita potrivit legii toate drepturile si obligatiile care revin Adunarii generale a asociatilor.
Cu alte cuvinte, asociatul unic detine puterea absoluta in cadrul societatii sale, bineinteles cu respectarea dispozitiilor legale din domeniul in care isi desfasoara activitatea.
SUCCES!
Adica puteti sa fiti asociat unic doar intr-o singura societate iar societatea la care sunteti asociat unic nu poate la randul ei sa fie asociat unic la alta societatea , dar puteti sa mai luati un asociat cu o cota a partilor sociale insignifanta .

Administrator puteti fi la mai multe societati in anumite conditii !
Raspunsul este foarte simplu: Nu puteti sa fiti asociat unic in doua societati cu raspundere limitata!B-)
Buna ziua,

Daca este vorba despre un SRL, puteti ca dvs. pers. fizica sa va asociati cu cealata soc. in care sunteti asociat.
Astfel interdictia legala este evitata.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Doresc sa infiintez un srl danabra danabra Doresc sa infiintez un SRL cu domeniul de activitate constructii - excavari, retele apa - canal Care este legislatia in vigoare pe care trebuie sa o ... (vezi toată discuția)
S.c. cu asociat unic bdd bdd asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)
Asociat unic în 2 firme. ce variante am? stepanadrian stepanadrian În prezent sunt asociat unic într-un SRL, dar doresc să deschid încă unul. Ce variante am astfel încât să păstrez controlul firmei sau măcar să nu ... (vezi toată discuția)