avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... producator agricol autorizat
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

producator agricol autorizat

Cultiv 7 ha porumb si 1 ha cartofi si vand produsele in piata si chiar de acasa pe baza certificatului de producator. Daca doresc fonduri europene pentru ferma de semisubzistenta este necesar sa ma autorizez, in acest caz eu va trebui sa vand produsele cu casa de marcat ? sau inregistrare in registru contabil ? cu norma de venit sau venit real ? nu depasesc 10.000 de euro pe an.
Va rog sa ma jutati sa-mi clarific aceste probleme
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 20:33, 8 Ianuarie 2010
Am mutat topicul aici ca sa va raspunda cineva avizat legat de conditiile in care se pot obtine fonduri europene (eu nu sunt in masura sa va raspund). Dupa aceea postati din nou a doua parte a intrebarii la "Discutii contabile si fiscale".
Desi nu mi s-a parut niciodata corect problema se pune in felul urmator: conform codului CAEN desfasurat activitatea pe care o prestati dvs. se regaseste sub 0161 dc aveti deja ceva utilaje agricole, iar in situatia in care aveti decit pamintul si lucrarile se fac cu terti va regasiti sub 0111.Neconcordanta este urmatoarea- dc aveti utilaje si pamint proprietate personala nu va supuneti autorizarii pe linie de protectia mediului, dar daca aveti pamint atit proprietate personala cit si in arenda sau numai in arenda sunteti obligat sa solicitati si sa obtineti autorizatie de mediu.Ceea ce nu este corect pt ca indiferent de forma de proprietate a pamintului se folosesc cam aceleasi materii prime, auxiliare si combustibil pentru care se cer raportari.Partea buna la acest moment este ca autorizatia de mediu costa 5oo RON si este valabila 10 ani.
Multumesc pentru raspuns, asa am aflat ca mai trebuie si taxa de mediu deoarece avem si arende :(:(, nu stiu insa daca pot sa aleg pentru plata impozitului norma de venit avand cod CAEN 0161, am opta pentru norma de venit sa nu ne incurcurcam in contabilitate, noi ( eu si sotul) trebuie sa stam la camp nu pe la finante cu hartii ..
Sincera sa fiu nu prea inteleg ce este cu impozitul, norma de venit, de ce ar tr sa stati pe la finante...Cei 500 RON sunt tariful pentru obtinerea autorizatiei care se platesc o data, iar autorizatia este valab 10 ani.Daca Garda de mediu teritoriala nu va depistat pina acum este norocul dvs, puteti functiona in continuare dar va avertizez ca si dc va prinde amenzile pot fi ridicate pina la 1 miliard lei vechi. In loc sa pierdeti acesti bani la o adica, v-ar fi mult mai bine daca ati accesa fonduri europene avind la baza o autorizatie de mediu. Va sfatuiesc sa va mai ginditi si daca totusi luati o hotarire apelati cu incredere la colegii mei de la Ag pt protectia mediului teritoriala pt a va indruma corect in ceea ce aveti de facut.

Alte discuții în legătură

Ferme de subzistenta sau semi-subzistenta popcamelia99 popcamelia99 ce acte necesit pentru a face o ferma de subzistenta sau semi-subzistenta pentru pasari de curte-gaini, curci,rate,gaste.... (vezi toată discuția)
Fonduri europene celbun celbun buna ziua vreau sa stiu de la cati ani poti sa ei fonduri europene si ce acte iti trebuie vreau sa iau fonduri europene nerambursabile pentru o ferma de ... (vezi toată discuția)
Finantari nerambursabile pentru infiintare firma lavitahi lavitahi Buna ziua, M-ar interesa daca sunt finantari nerambursabile pentru infiintarea unei firme avand domeniul de activitate \"administrare imobile\". In prezent ... (vezi toată discuția)