avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Comisiile din primarii trebuie platite?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Comisiile din primarii trebuie platite?

In fiecare primarie se constituie comisii pentru diferite proiecte, cu membri din functionarii publici ai institutiei respective (ex:receptii partiale/finale lucrari, fond funciar,etc.)
Intrebarea este: de ce membrii comisiilor respective nu sunt remunerati, avand in vedere faptul ca in fisele de post ca functionari nu se precizeaza faptul ca un functionar public trebuie sa faca parte din comisiile sus-mentionate?
Am observat ca doar daca esti membru in comisiile de concurs pentru angajari esti platit. Pe acelasi principiu, nu ar trebui sa fi platit si daca faci parte din alte comisii? Mai ales ca acele comisii trateaza niste probleme extrem de importante si, in acelasi timp, riscante, Orice risc, orice documentare suplimentara din partea unui membru al comisiei consider ca trebuie remunerate.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2020
brandon99, utilizator

Alte discuții în legătură

Lider de sindicat ambrapamfil ambrapamfil Buna ziua! Vreau sa stiu daca exista vreun temei legal conform caruia liderul de sindicat dintr-o scoala are obligativitatea de a participa la concursul de ... (vezi toată discuția)
Comisia de concurs catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu daca inspectorul de resurse umane are dreptul sa faca parte din comisia de concurs sau are obligatia doar sa intocmeasca actele ... (vezi toată discuția)
Plata comisiilor de licitatii si de evaluare a ofertelor din primarii IUL23 IUL23 Speta in sine o constituie o comisie de 5 persoane ce formeaza o comisie de licitatie dintr-o primarie si care bazandu-se pe o dispozitie a primarului a fost ... (vezi toată discuția)