avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii construiesc fara autorizatie. Am sesizat ISC, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii construiesc fara autorizatie. Am sesizat ISC, care si-a ...

Vecinii construiesc fara autorizatie.
Am sesizat ISC, care si-a declinat competenta fata de primaria comunei.
insa sesizasem deja primaria si nici macar nu mi-au raspuns.
Ce pot face????
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 20:51, 30 Decembrie 2020
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acționați în justiție și solicitați oprirea lucrărilor prin Ordonanță presidentiala.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs sunteti afectat direct de această construcție?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pt raspunsuri.
Evident ca lucrarile neautorizate afecteaza pe toata lumea prin zgomot, poluare etc.
Apoi nu stiu daca se respecta POT de 0.3 rural.

Nu am insa cum sa am certitudinea ca nu detin autorizatie. Primaria nu mi-a raspuns nimic!
Trebuia sa imi spuna ISC daca au declarat inceperea lucrarilor de constructie??
8 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi si daca aveau autorizație, nu va deranjau zgomotul, poluarea și agitația de pe șantier sau cum?
Scuzati-ma dar din moment ce nu va afectează în mod direct și fizic, de ce nu va vedeti pur si simplu de treaba? Mai ales că nu sunteți sigur daca au sau nu autorizație. Va apucati dvs acum să le verificați documentele?
Este o atitudine de vecin care pândește și reclama. Pe bune, acum...

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2020
raluk0207, utilizator
raluk0207 a scris:

Este o atitudine de vecin care pândește și reclama. Pe bune, acum...

Si dvs. aveti o atitudine de criticat sistematic tot ce formulez eu :)

Nu stiu in ce tara traiti... sau daca constientizati ca lipsa disciplinei in constructii are urmari importante asupra societatii.

Zgomotul si poluarea afectează în mod direct și fizic. Ce intelegeti dvs prin 'in mod direct si fizic'?

Nu sunt sigur daca au sau nu autorizație.... pt ca au incalcat obligatia de a afisa panoul cu autorizatia.
Dvs. cunoasteti domeniul constructiilor.... sau va face placere sa ma contarariati?

Daca aveau autorizație, aveau dreptul sa faca zgomot si poluare,. mizerie etc. in anumite limite impuse de lege, cu plata taxelor aferente etc.

[ interventie moderator - @aidu - nu va editez mesajul , dar va atrag atentia sa aveti grija la atacul la persoana - regulamentul trebuie respectat , iar atitudinea fata de cei care va raspund si modul de exprimare sunt prevazute in regulament ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2020
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate acoperiș minion minion Buna ziua, am reclamat la inspectoratul in constructii pe vecinul de de la partier( eu locuind la et. 1) intrucat acesta a efectuat o modificare la acoperisul ... (vezi toată discuția)
Spălătorie auto Nela Ela Nela Ela Buna ziua .Am un teren pe care intenționez să deschid o spalatorie auto. Mentionez ca am toate autorizațiile obținute înafară de autorizația de ... (vezi toată discuția)
Mutare usa apartament pe holul blocului fara acordul vecinului direct afectat de vecinatate gungrave gungrave Buna ziua. Am mai postat aceasta problema acum cateva luni dar revin acum cu ceva mai multe informatii. Pe scurt vecinii mei si-au mutat usa de la aprtament pe ... (vezi toată discuția)