avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionari si probleme juridice
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionari si probleme juridice

Beneficiez de pensie anticipata partial si de reducere de 2 ani la varsta de pensionare din legea 2132020,mentionez ca sant de gen feminin si am 56 de ani si 35
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2021
muntea_ileana@yahoo.ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ulise940 , utilizator 17:54, 22 Ianuarie 2023
Intrebarea nu este clara.
La ce reducere de 2 ani va referiti si din ce lege ?
Buna seara, Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea care prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare beneficiază de reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare, fără penalizare.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astfel, joi, actul normativ pentru modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Actul normativ prevede că “persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, azot, fosfor, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/ sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor” în mai multe localităţi şi pe o rază de 8 km în jurul acestora beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

Legea 2012020 pt. modificarea alineatului 5 art 65 din legea 2632010 privind sistemul unitar de pensii mentionez ca am 56 de ani si 35 de ani lucrati
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2021
muntea_ileana@yahoo.ro, utilizator
Daca sunteti deja pensionara nu mai puteti beneficia de acea reducere cu 2 ani.
deci legea 201 din 2020 cu modificare la al. .5 art 65 din legea 263 din 2010

Alte discuții în legătură

Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea ... Mar59Top Mar59Top Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea 207 din 2020,ca și perioadă de vechime în munca? (vezi toată discuția)
Interpretare posibil gresita a legii 207/2020 alind alind Buna ziua! Ne confruntam cu urmatoarea problema: Mama mea se apropie de varsta pensionarii si am mers la casa de pensii pentru a vedea daca poate iesi anul ... (vezi toată discuția)
în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată ... ovidiu1957 ovidiu1957 în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată peste 30 ani ce fel de cerere de pensionare trebuie?am vechime 28 de ani. anticipată sau ... (vezi toată discuția)