avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare!Ce se poate întâmpla dacă am fost prins ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare!Ce se poate întâmpla dacă am fost prins fără permis ...

Salutare!Ce se poate întâmpla dacă am fost prins fără permis de conducere, fiind înscris la școala de șoferi, cu examenul teoretic luat cu 25, urmând să dau examenul auto?
Țin să menționez că eram însoțit de o persoană cu permis,
Polițistul mi a spus că este un dosar "ușor", că nu mă va afecta la examenul teoretic.
Acesta a menționat sa i au cat de repede permisul și să aduc o copie după acesta pentru a fi pus la dosar, deoarece a zis că va ajuta.
P,S: îmi puteți spune ce se poate întâmpla?
Cel mai recent răspuns: Tudor2229 , utilizator 15:22, 11 Ianuarie 2021
Legea spune asa (codul penal) :
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 335
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.
[ link extern ]


Vi s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevazute și pedepsite de art. 335 alin. 1 cod penal.
Dacă veți fi trimis în judecata și condamnat și obțineți între timp permisul, acesta se anulează.
Autovehiculul era al persoanei care va însoțea?
Da , autovehiculul era al persoanei care mă însoțea.
Ce șanse am sa scap de anularea permisului?
Mă ajută cu ceva daca angajez un avocat atunci cand trebuie să mă duc la judecată?
Dar persoanei care mă însoțea ce i se va întâmpla?
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
Tudor2229, utilizator
In mod cert angajarea unui avocat intr-un astfel de caz e mai mult decit necesara.
Persoana care v-a încredințat vehiculul o sa fie cercetata sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevazute și pedepsite de art. 335 alin.3 c.p.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat cu dosar penal Georgianabusuioc997@yahoo.com Georgianabusuioc997@yahoo.com Am avut ghinion pentru circa 150 METRI tot traseul am fost oprit de politie .dovada mi se expirase de 2 zile .mi sa facut dosar penal nu am mai avut probleme ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Ayr costy Ayr costy Mi s a întocmit dosar penal în nov 2018 pt că în baza de date am fost găsit cu dreptul de a conduce suspendat, adică în ură respingeri i unei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu câteva săptămâni am mers cu o motocicleta ... Stefansb Stefansb Buna ziua! In urma cu câteva săptămâni am mers cu o motocicleta (ne știind că nu am voie)mai mare cu 25cc decât trebuie și am fost oprit de poliție ... (vezi toată discuția)